Superreportaje

Balaci şi Cârţu, povestiri savuroase în Gazeta de azi: "Nea Titi, vino, domne, să te driblez şi pe dumneata!" :D

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 09 decembrie 2014

Ediţia tipărită a Gazetei Sporturilor vă prezintă azi în 5 pagini momentele memorabile din istoria fostului "Central", actualul "Ion Oblemenco", terenul de glorie pentru marii fotbalişti ai Universităţii Craiova.

Jurnalistul Daniel Nanu reface istoria celebrei arene cu ajutorul poveştilor savuroase spuse de două dintre legendele alb-albastre, Ilie Balaci şi Sorin Cârţu.

"Poveştile lui Balaci curg, dar v-am zis, nu e suficient un număr de ziar". La un moment dat, în timp ce înşiră cele mai dragi momente trăite pe arena din Bănie, "Minunea Blondă" se opreşte asupra unui meci cu Oţelul Galaţi, jucat în 1979, imediat după victoria din deplasare cu Leeds, 2-0, prima a unei echipe româneşti în Anglia:

"Eh, venim noi de la Leeds şi plecăm din Bucureşti la Craiova cu trenul. Dumnezeu ştie cum, nu aveam bilete de tren, or, pe vremea aia tot poporul mergea cu trenul. Trenul, de Craiova, full. Cum stăteam noi pe peron, hop!, apar nea Titi Teaşcă şi echipa Galaţiului. Teaşcă, antrenor la Galaţi, după ce fusese la noi şi a deschis conflicte cu aproape toţi jucătorii. I-a dat afară pe Oblemenco şi pe Deselnicu, a vrut să mă dea şi pe mine, o ţineam cu el numai în scandaluri.

Eu, unul, cel puţin, abia aşteptam meciul cu Teaşcă. Atunci cînd am ajuns la Craiova am vorbit cu ceilalţi şi apoi i-am zis lui Valentin Stănescu că doar ne ducem acasă, stăm o oră-două şi intrăm în cantonament. Deşi abia ne întorseserăm de la Leeds! Am ieşit la încălzire cu pălăria pe cap, îmi luasem din Anglia o pălărie din aia de lord şi am ţinut-o pe cap pînă a început meciul!

N-a ieşit Galaţiul din careul lor vreo jumătate de repriză. Am făcut 2-0 din start. La o fază, am driblat vreo 5 de la ei inclusiv portarul, apoi m-am oprit şi am strigat: «Nea Titi, vino, domne, să te driblez şi pe dumneata!». Am ratat enorm, s-a terminat 3-1, în repriza a doua am lăsat-o şi noi mai moale, veneam după meciul epuizant de la Leeds". "Atît de multă ură aveaţi pe Teaşcă?". "La cum se purtase el cu noi... La cîte mizerii îi făcuse lui nea Nelu Oblemenco... Pe Oblemenco, la 32 de ani, îl punea să alerge ca pe Ghiţă Geolgău, care avea 15 ani, iar pe Geolgău îl punea să care saci de nisip ca pe nea Nelu, care era un munte de om".



Acum, la tarabe, sau online, printr-un click spre Gazeta digitală, poţi citi şi restul istorisirilor memorabile ale celor doi "nebuni" ai Craiovei Maxima! Nu rata o ediţie spectaculoasă a Gazetei!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.