Liga Campionilor

Cod G4 » Germania, la al doilea sezon de vis consecutiv: e singura ţară cu patru echipe în optimile Ligii

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Spania şi Anglia au pierdut cîte-o reprezentantă. Fiecare mai are 3 formaţii. Italia îşi continuă căderea liberă. Numai o echipă: Juventus.

În Ligă se vorbeşte tot mai apăsat germana. Dacă Spania şi Anglia au pierdut cîte-o echipă, Bilbao, respectiv Liverpool, retrogradate în EL, Bundesliga a avansat în "optimi" cu toate patru reprezentantele: Bayern, Dortmund, Leverkusen şi Schalke.

Spre deosebire de Bayern şi Borussia, care şi-au cîştigat grupele, Bayer şi Schalke au avut emoţii pînă la final. Ba "minerii" au îndurat şi umilinţa unui 0-5 acasă cu Chelsea. Totuşi, nu se mai poate vorbi despre o întîmplare. Nemţii sînt deja la al doilea sezon consecutiv în care se califică în bloc! Iar în 2012-2013, finala a fost made in Germany: Bayern - BVB 2-1. Trendul e evident.

Frapează, în schimb, căderea liberă a Italiei. Altădată numărul 1 în Europa, Serie A abia dacă mai "respiră" în Champions. Napoli s-a oprit în play-off, Roma a capitulat miercuri în faţa lui Man. City, iar Juve a pătruns în "optimi" de pe locul doi în grupa A.

Top ţări în Ligă
Ţara: Echipe
1. Germania 4
2-3. Spania 3
Anglia 3
4. Franţa 2

ALTE ŞTIRI DIN LIGĂ:

Interzis din aceeaşi ţară
Nemţii au şansa de a trece cu toate reprezentantele şi în "sferturi". În "optimi" nu se pot întîlni echipe din aceeaşi ţară. Şi nici formaţiile care au făcut parte din aceeaşi grupă nu se pot înfrunta în această fază a competiţiei.

Mou: "Sînt rechini în ocean!"
Chelsea şi-a cîştigat lejer grupa, însă Mourinho e prudent cînd vorbeşte despre ce urmează. "Liga abia începe. Sînt cîteva echipe foarte puternice. Anul trecut am fost aproape, să vedem dacă acum ne lasă rechinii, pentru că sînt cîţiva în ocean", a spus managerul albaştrilor, care chiar a înotat o dată alături de rechini: "S-a întîmplat în Polinezia Franceză. Eram într-o cuşcă şi mi-a plăcut. Nu voiam să merg, dar soţia şi copiii au insistat".

Nici o clipă n-a privit mingea!
Nu e bombardierul Gerd, dar şi Thomas Muller se descurcă bine. De exemplu, miercuri, la penalty-ul din minutul 17 cu ŢSKA. Atacantul lui Bayern s-a îndreptat cu paşi mărunţi spre balon, "îngheţîndu-l" cu ochii pe Akinfeev. Iar cînd rusul a plonjat în dreapta, neamţul a executat în colţul din stînga. Fără să privească măcar o dată balonul!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.