Handbal

Corespondenţă din Debrecen » Noapte albă pentru "tricolore" după înfrîngerea cu Ungaria: "Mai bine pierdeam la 10 goluri!"

Articol de Marian Ursescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Georgiana Ciuciulete, pivotul României, povesteşte cum au reacţionat fetele după eşecul cu Ungaria şi ce le-a mai rămas de făcut pentru următoarele dispute.

- Georgiana, aţi putut să dormiţi după meciul cu Ungaria?
- Greu de tot. A fost o noapte mai mult albă. Am tot vorbit între noi despre ce s-a întîmplat, am căutat explicaţii.

- Aţi ajuns la vreo concluzie?
- Eu cred că am avut şi ghinion. Am jucat cu echipa gazdă şi nu am avut nici un pic de şansă. Aşa sîntem noi.

- Ai fost în centrul atenţiei la două faze controversate pe final de joc. A fost fault în atac, 7 metri?
- În minutul 59, unii zic ca s-a fluierat la mine, alţii că la Dana Băbeanu. Oricum, nu a fost la nici una. Iar mai înainte, la acel fault al meu la care s-a dictat 7 metri, nu cred că arbitrii au avut dreptate. Dar ei sînt suverani.

- S-au făcut multe greşeli tehnice în acest meci.
- Aşa e, presiunea cred că şi-a spus cuvîntul. Noi am încercat să rămînem concentrate pe toată durata meciului, dar atît s-a putut. Greşelile fac parte din joc.

- Ce rămîne de făcut acum pentru voi? Vă veţi bate să terminaţi cît mai sus, puteţi să vă ridicaţi?
- Încercăm. Mai avem două jocuri, cu Spania şi Polonia, eu, una, mă gîndesc încă la locul trei în grupă. E păcat de munca şi efortul nostru din această perioadă. Şi contra Ungariei cred că am arătat că vrem, ne-am dăruit, apărarea a fost la înălţime. Finalul ne-a trădat.

- Cum se poate remonta un sportiv după ce pierde astfel un joc?
- E greu. Mai bine pierzi un meci la zece goluri! E frustrant, noi am pierdut trei puncte în ultimele secunde, şi cu Danemarca, apoi cu Ungaria. Plecăm de acasă, lăsăm familii, copii, şi trăieşti astfel de partide. E frustrant, dar nu trebuie să trăim în trecut.

- Se tot vorbeşte de mentalitatea românească. Tu ce crezi?
- Nu e vorba de nici o mentalitate. Nu numai noi pierdem în ultimele secunde. O fac şi Franţa, şi Ungaria, şi Danemarca. Nici una dintre noi nu s-a gîndit că avem victoria asigurată cînd conduceam la două goluri. Au fost toţi factorii de care vorbeam, ghinion, greşeli, arbitrii, coroboraţi au dus la acest rezultat.

- Aveţi nevoie de un psiholog după un astfel de joc?
- Cel mai bun psiholog pentru un sportiv e chiar el. El ştie ce are de făcut, cum să-şi revină, să-şi remedieze carenţele. Tot ce-mi doresc acum e să jucăm bine în ultimele două meciuri, să demonstrăm că sîntem un grup unit şi că nu asta e mentalitatea românească!

"Cred că în seara aceasta am fi putut juca 120 de minute şi tot nu am fi cîştigat... Cunoscătorii ştiu la ce mă refer. Ultima decizie a arbitrilor a fost un "fault în atac". La cine?!" (Steluţa Luca pe contul său de Facebook)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.