Cupa Ligii

VIDEO În ţară sînt zmei » Lipsită de vedete, Steaua nu a avut emoţii nici la Iaşi: scor 3-0

Rusescu a marcat 7 goluri în toate competițiile pentru Steaua

Articol de Ovidiu Minea  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Cu doar doi titulari pe teren, Papp şi Sînmărtean, Steaua a învins-o clar pe CSMS Iaşi şi s-a calificat în semifinalele Cupei Ligii fără nici o emoţie.

Încă o dovadă că fotbalul românesc a decăzut. Steaua n-a reuşit să se califice în primăvara europeană dintr-o grupă cu Dinamo Kiev, Aalborg şi Rio Ave, dar face legea pe plan intern, chiar şi fără 9 titulari.

VIDEO: Vezi AICI golurile meciului!

Gâlcă a trimis mai devreme în vacanţă 7 jucători importanţi, Arlauskis, Tănase, Keşeru, Popa, Stanciu, Varela şi Prepeliţă, iar Chipciu şi Filip au devenit indisponibili după ce s-au operat. Chiar şi aşa, cu o echipă în care cele două extreme au fost un fundaş stînga şi uneori central, Toşca, şi un mijlocaş defensiv, Neagu, roş-albaştrii n-au avut nici o emoţie în Copou.

Breeveld a deschis scorul după doar 13 minute. S-a trezit nemarcat în careu şi a şutat cu sete în mingea trimisă de Neagu. Cojocaru şi-a dat apoi singur ceva emoţii, complicîndu-se aiurea, dar apoi l-a blocat pe Onduku (16). Fără a se forţa prea tare, Steaua a mai punctat o dată.

Rusescu a pus latul din 5 metri la o minge prelungită cu capul de Luchin (29). Ieşenii puteau înscrie şi ei, dar Cojocaru l-a blocat pe Wesley, care scăpase singur cu el după ce-i furase o minge lui Bourceanu (33).

Repriza secundă Iaşiul s-a prăbuşit mai rău, dar nici Steaua n-a mai forţat, Chiar şi aşa, Sînmărtean i-a oferit lui Toşca şansa de a marca, după o acţiune superbă (64). 3-0 pentru stelişti şi meciul era încheiat. Steaua termină anul în afara Europei, dar în fotoliul de lider al Ligii 1, la 9 puncte de CFR Cluj, şi în semifinalele celor două cupe.

"Am obţinut ce ne-am propus, deşi a fost un meci greu, în condiţii vitrege. Sîntem supăraţi că nu ne-am calificat şi în primăvara europeană, dar acum nu mai putem face nimic" (Alexandru Bourceanu, mijlocaş Steaua)

"La Steaua nu există titulari şi rezerve. Puteţi spune că Bourceanu e rezervă? Dacă se retrage Steaua din campionat, ne batem toţi la retrogradare. E distanţă mare între ea şi restul echipelor" (Ionuţ Voicu, fundaş CSMS Iaşi)

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Matei joacă doar cu Iaşi :)
Aseară, în minutul 63, Costel Gâlcă l-a trimis pe teren pe Gabi Matei, în locul lui Ionuţ Neagu. Fundaşul dreapta a bifat cea de-a doua sa prezenţă pe gazon în acest sezon, după meciul pe care l-a jucat în "sferturile" Cupei României, tot cu CSMS Iaşi şi tot în Copou!, cînd a fost titular şi Steaua s-a impus cu 1-0. În Liga 1, Matei n-a apucat să debuteze în acest sezon.

Semifinale în februarie şi martie
La fel ca şi în Cupa României, meciurile din penultimul act al Cupei Ligii se vor disputa tur-retur. Astfel, prima manşă e programată pe 17 februarie, înainte de reluarea campionatului, iar cea de-a doua se va disputa pe 11 martie. Finala competiţiei se va desfăşura pe 20 mai, pe Arena Naţională.

La TV, ca la radio
Meciul de aseară s-a desfăşurat pe o ceaţă groasă, motiv pentru care vizibilitatea a fost una redusă. Partida a fost televizată de Look Plus, însă telespectatorii au putut cu greu urmări meciul. Chiar şi comentatorul a avut probleme în a comenta jocul, fiind nevoit aproape de fiecare dată să aştepte reluarea. La golul lui Breeveld din minutul 13 a anunţat deschiderea scorului doar după ce steliştii s-au îmbrăţişat pentru a celebra.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.