Stranieri

PantiFantasti » Costel Pantilimon e peste titraţii David De Gea şi Joe Hart: e primul şi în topul paradelor din Premier League

Pantilimon prinde mingea deasupra lui Terry, căpitanul lui Chelsea // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Portarul lui Sunderland e lider şi la capitolul ”parade”, cu 26 în cele 7 meciuri de cînd i-a luat faţa lui Mannone, concurentul pe post.

Şapte etape de campionat între buturile lui Sunderland i-au fost de ajuns lui Costel Pantilimon, 27 de ani, să se cocoaţe în fruntea portarilor din Premier League! Potrivit apreciatului site de statistică Opta, "tricolorul" are cel mai bun procentaj de mingi apărate: 79 la sută.

Peste mult mai bine cotaţii De Gea, eroul lui Man. United la 3-0 cu Liverpool, şi Joe Hart, fostul său coleg de la Man. City. Alte nume sonore, precum Courtois (Chelsea) sau Lloris (Tottenham) nici măcar nu se regăsesc în Top 5!

Titular din etapa a 10-a, cînd i-a luat locul lui Mannone între buturile "Pisicilor Negre", "Panti" este lider şi la intervenţii de excepţie, altfel spus "parade".

A bifat 26 în 7 meciuri, în medie 3,71 pe partidă. Şi la acest capitol e peste De Gea, Lloris, Hart sau Courtois. Concluzia? "Tricolorul" a luat cea mai bună decizie a carierei în vară, cînd a decis să plece de la Man. City şi din umbra lui Hart.

3 meciuri fără gol primit are Pantilimon în acest sezon de Premier, din 7 disputate. În restul a încasat 7 goluri, între care unul din penalty şi un autogol

Top mingi apărate:
Nume - Club: Medie
Pantilimon - Sunderland: 79%
Fabianski - Swansea: 74%
De Gea - Man. United: 73%
Hart - Man. City: 73%
Guzan - Aston Villa: 72%

Top parade
Nume - Club: Medie/meci
Pantilimon - Sunderland: 3,71
De Gea - Man. United: 2,93
Lloris - Tottenham: 2,93
Courtois - Chelsea: 2,12
Hart - Man. City: 2,06

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.