Liga 1

Omul care l-a descoperit pe Lucian Sînmărtean iese în faţă: "Eu am inventat acest jucător! Federaţia a vrut să mă dea afară"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 17 December 2014

Lucian Sînmărtean e la unul dintre cele mai bune sezoane ale sale din carieră, devenind între timp şi titular în echipa naţională.

Antrenorul care susţine că l-a descoperit pe fotbalistul Stelei este Ionuţ Chirilă. Fostul tehnician al Concordiei dezvăluie că din cauza lui Sînmărtean a fost la un pas să fie dat afară de FRF.

"L-am inventat pentru fotbalul mare pe Sînmărtean în 1996. L-am luat în echipa naţională de juniori a României şi m-am calificat cu el la Campionatul European. Federaţia a vrut să mă dea afară pentru că l-am selecţionat pe Sînmărtean şi pe Paul Codrea, pentru că ei erau cu un an mai mici decît lotul meu.

Ce faci tu cu ăştia, că au nevoie de perfuzii la spital la Colentina? Ce faci tu cu ăştia contra suedezilor, norvegienilor şi danezilor, care au 1,90 înălţime?' Şi am spus ceea ce are Sînmărtean, elementul surpriză şi faptul că face altceva decît ceea ce crede adversarul.

Ceea ce nu are Sînmărtean e forţa fizica, se face oricînd în două luni sau trei luni de zile. De ce a dispărut Sînmărtean din fotbalul românesc şi ne dăm seama la 35 de ani că ăsta este un jucător fabulos?", a spus Ionuţ Chirilă într-o conferinţă de presă.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.