Liga 1

Sorin Cârţu şi Emil Săndoi: ”Universitatea rămîne a Craiovei” » Unde îşi va disputa CSU meciurile din retur

Foto: Bogdan Dănescu (Craiova)

Articol de Eduard Apostol  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Cârţu şi Săndoi şi-au dezvăluit trăirile pe care le au în aceste zile, cînd ”Ion Oblemenco” se demolează bucată cu bucată. Juveţii vor juca pe "Extensiv" în retur.

Stadionul "Ion Oblemenco" este în plin proces de demolare. Sînt scoase scaunele, gardul împrejmuitor, mobilierul. Demolarea propriu-zisă a arenei ridicate în urmă cu 47 de ani se va face după ce se va încheia licitaţia pentru desemnarea firmei ce va intra cu buldozerele.

Dacă pozele nu sînt recomandate celor sensibili, care au trăit momente magice pe vechiul "Central", Sorin Cârţu şi Emil Săndoi au povestit, cu nostalgie, ce reprezintă pentru ei, foşti jucători de legendă ai Ştiinţei, arena "Ion Oblemenco".

"Nu e pompos dacă spunem că a fost şi va fi mereu «templul fotbalului-spectacol» din România. Aici, pe «Central», s-a învăţat ce e ăla fotbal european. Cele mai frumoase meciuri, cele mai de succes partide, cele mai de suflet, toate au fost la Craiova. Dar e normal să ajungem la ideea unei arene moderne, lumea se schimbă, evoluează", a comentat directorul tehnic al oltenilor.

"Pe "Oblemenco" am debutat, aici am făcut performanţă, aici am obţinut performanţe de neuitat. Mă încearcă un sentiment de nostalgie, fiindcă pierd ceva drag. Totuşi, trebuie să intrăm în lumea civilizată, să aducem familii întregi la noua arenă, care să fie şi un simbol al eleganţei", a punctat antrenorul principal.

340 de mii de euro costă doar demolarea arenei, sumă aprobată de Consiliul Local Craiova. Noul stadion, cu 31.000 de locuri, va costa 55 de milioane euro

22 decembrie 2014 e data limită pentru depunerea ofertelor pentru firma ce va ridica noua arenă a Băniei. Conform caietului de sarcini, stadionul ar trebui să fie gata în 17 luni

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.