Handbal

Norvegia, pe post de taur! » Handbalistele nordice vor întîlni Spania în finala Euro

Articol de Marian Ursescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Ibericele pornesc cu şansa a doua, dar promit că norvegiencele vor fi la finalul partidei ca şi taurii la coridă, învinse.

Norvegia-Spania, finala Euro 2014, are o favorită clară: campioana olimpică Norvegia. Ibericele nu au avut nici o şansă în ultimele confruntări cu nordicele: 21-34 în finala Euro 2008, 22-30 în semifinalele Mondialului din 2009, 26-29 în grupele principale la Euro 2014.

Meciul din grupe, de la Debrecen, a fost unul extrem de strîns. Era egal 26 cu patru minute înainte de final, după care Norvegia a punctat de trei ori.

În plus, Spania are în proporţie de 90 la sută aceeaşi echipă care a reuşit marile performanţe din ultimul timp, în timp ce Norvegia e mult schimbată şi întinerită.

Spaniolele îşi fac însă curaj, iar ieri au folosit bluzele lor de trening, de culoare roşie, pe post de capă, bucata cu care toreadorii îşi enervează taurii în arenele de coridă. "O să vedem cine va cîştiga. Noi respectăm Spania şi nu luăm drept reper meciurile trecute", a declarat antrenorul Hergeirsson.

România, în prima urnă
Azi, la Budapesta, de la ora 14:00, va avea loc şi tragerea la sorţi a meciurilor din play-off-ul Campionatului Mondial feminin, din 2015. 18 echipe vor intra în urnă, între acestea şi România, care va face parte din prima grupă, a favoritelor, alături de finalista Euro 2014, de Muntenegru, Suedia, Franţa, Ungaria, Olanda, Polonia şi Germania.

Adversara "tricolorelor" se va alege dintre echipele din urna a doua: Slovacia, Croaţia, Rusia, Serbia, Ucraina, Islanda, Austria, Slovenia şi Cehia. Rusia, Croaţia şi Serbia sînt adversarele de evitat pentru "naţionala" noastră, care va juca meciurile din play-off anul viitor, în luna iunie.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.