Handbal

Norvegia. De 6 ori! Campioana olimpică a cîştigat din nou titlul european, după 28-25 cu Spania

Articol de Marian Ursescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Campioana olimpică a recîştigat titlul european pe care-l pierduse acum doi ani, în faţa muntenegrencelor. Este al şaselea aur continental pentru "vikinge"


Norvegia nu e numai coşmarul României, ci şi al Spaniei. Cea mai galonată echipă din handbalul feminin european a cîştigat aseară, la Budapesta, al şaselea titlu din istorie! Spania s-a bătut enorm, a condus la pauză, 12-10, după ce a avut şi cinci lungimi avans în prima parte (10-5), dar în cea de-a doua Norvegia a revenit incredibil, aşa cum a făcut-o de atîtea ori.

Nora Mork, surorile Riegelhuth, dar şi surorile Solberg, au jucat excelent, surprinzînd echipa ibericelor prin viteza incredibilă cu care a circulat balonul. S-a ajuns la 26-22 în minutul 52, moment în care Spania a mai avut o răbufnire de orgoliu. La 26-25, de trei ori au ratat spaniolele şansa de a egala. Nu au putut şi Norvegia nu le-a mai oferit încă un prilej. S-a terminat la fel ca în finala Euro 2008 sau ca în semifinala Mondialelor din 2011, cu Norvegia învingătoare. Acum mai strîns, 28-25, dar tot victorie e!

Norvegia 28
LK Riegelhuth 10, Mork 7, Solberg 3, Loke 2, Oftedal 2, B. Riegelhuth 2, Kristiansen 1, Alstad 1. Antrenor: Thorir Hergeirsson
Spania 25
Pena 10, Barbosa 4, C. Martin 4, Mangue 3, Aguillar 2, Pinedo 1, Chavez 1. Antrenor: Jorge Duenas

Suedia ia bronzul
În finala mică a Europeanului, Suedia a reuşit surpriză. Medaliată cu argint european în 2010, a învins campioana europeană en titre, Muntenegru, 25-23. Echipa lui Dragan Adzici a beneficiat de eliminarea directă a interului Linnea Thorstensson, jucătoarea de la CSM Bucureşti, în minutul 12, dar doar în prima repriză. După 12-11 la pauză, Suedia a trecut la conducere şi nu a mai cedat pînă la final, sărbătorind performanţă istorică pentru echipa nordică.



Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.