Liga 1

Dinamo a făcut oferte pentru Cristi Bărbuţ şi Octavian Popescu » Ce răspuns a primit de la ACS Poli

Bărbuț a marcat de 4 ori în prima parte a campionatului, în 14 partide

Articol de Eduard Apostol  —  miercuri, 24 decembrie 2014

Dinamoviştilor li s-a spus pas dinspre Timişoara, atunci cînd au vrut să-i transfere pe Cristian Bărbuţ şi Octavian Popescu.

"Cîinii" au vrut să facă din nou cumpărături de pe Bega. Dacă roş-albii se lăudau în 2007 că au luat "inima Banatului", pe Gabriel Torje, acum bucureştenilor le este aproape imposibil să aducă doi jucători vizaţi pentru transfer.

Roş-albii puseseră ochii pe aripa Cristian Bărbuţ, 19 ani, şi pe mijlocaşul central Octavian Popescu, 20 de ani, însă liderul Seriei B2, ACS Poli, a refuzat orice negociere.

Bărbuţ, transformat de Dan Alexa din mijlocaş dreapta în al doilea vîrf, a fost unul dintre puncherii formaţiei sale în toamnă. Cristi este în atenţia lui Dinamo din vara lui 2013, cînd a marcat un gol fabulos, în victoria cu 2-0 în faţa "cîinilor". Popescu era şi el o soluţie de viitor, în centrul liniei mediane, mai ales că a primit referinţe bune în ultimele luni de monitorizare.

Doriţi de Dinamo Zagreb şi de Toulouse
Roş-albii ar putea să se despartă în intersezon de cel puţin doi jucători de bază. Cosmin Matei, 23 de ani, 3 goluri în 17 etape, şi Steliano Filip, 20 de ani, o reuşită în 11 partide, s-ar putea despărţi de "haită" în mercato de iarnă.

Mijlocaşul dreapta este dorit de către croaţii de la Dinamo Zagreb, în timp ce fundaşul stînga a primit o vorbă bună de la Dragoş Grigore la Toulouse. Bucureştenii se pot despărţi de cei doi dacă primesc cîte un milion de euro de pe urma fiecăruia dintre ei.

Firţulescu acuză
Doar 67 de minute a prins Dragoş Firţulescu în sezonul de toamnă în tricoul roş-alb, el fiind primul de care s-a despărţit Dinamo după îndepărtarea lui Flavius Stoican. "Domnul Stoican a ţinut să mă aducă la echipă, dar am dat peste o concurenţă acerbă. N-ar fi fost asta o problemă, însă erau printre jucători unii ce-au fost forţaţi să joace. Eu mi-am aşteptat rîndul, m-am antrenat, am avut răbdare, dar după ce-a plecat domnul Stoican era clar că îmi venise rîndul să mă duc şi eu".

400.000 de euro este cota de piaţă a lui Bărbuţ, conform transfermarkt.de. Popescu este cotat la 300.000 de euro

"Nu cred că vor lăsa Timişoara şi ştiu ce vorbesc. Ştiu ce s-a vorbit la club, Popescu şi Bărbuţ fac parte din proiectul de viitor al clubului. Mi-e greu să cred că Dinamo îi poate lua acum, de aici" (Dan Alexa, antrenor ACS Poli)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.