Handbal

HCM Baia Mare are un nou antrenor! A cîştigat de două ori Liga Campionilor!

foto> zurnal24.si

Articol de Marian Ursescu  —  Wednesday, 24 December 2014

Antrenorul care a cîştigat de două ori Liga Campionilor cu Krim Ljubljana va veni la Baia Mare pe 29 decembrie şi va începe treaba cu noua echipă.


HCM Baia Mare a anunţat în această seară noul antrenor al echipei după ce tehnicianul Costică Buceschi a fost demis. Slovenul Tonje Tiselj, care nu avea momentan nici un angajament, va pregăti campioana României pentru următorul an şi jumătate.

Tiselj, 53 de ani, are un palmares excelent ca tehnician. A cîştigat de două ori Liga Campionilor, în 2001 şi 2003, şi a mai jucat o finală cu campioana Sloveniei în 2006, din echipa slovenă făcînd parte şi portarul Luminiţa Huţupan Dinu. Tiselj a pregătit şi naţionalele feminină şi masculină a ţării sale, cu ultima cîştigînd medalia de argint!

A mai antrenat pe Celje Pivovarna Lasko, Gorenje Velenje, KIF Kolding (la masculin), Buducnost Podgorica (feminin). Tonje Tiselj e recunoscut ca un tehnician extrem de exigent, fiind ofertat în trecut şi de Oltchim Rm. Vîlcea. Deşi bătuse palma cu echipa vîlceană, nu a mai ajuns în cele din urmă în România, tatăl său îmbolnăvindu-se grav. De altfel, acum două sezoane, cînd Oltchim şi Krim s-au reîntîlnit în Ligă, Tiselj a cerut scuze conducătorilor de la Vîlcea, dar şi suporterilor, că a promis şi apoi nu a mai venit în România.

La Baia Mare, Tiselj va avea drept obiectiv cîştigarea campionatului şi a Cupei României în actualul sezon, dar şi ajungerea în Final 4-ul Ligii Campionilor sezonul viitor. HCM Baia Mare e pe primul loc în Liga Naţională şi e calificată şi în grupele principale ale Ligii Campionilor, acolo unde va debuta pe 30 ianuarie, în deplasare, contra campioanei Suediei, Savehof.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.