Liga 1

FOTO REMEMBER GSP.RO » Momente antologice după 1990! "Corleone călcat de hoţi" şi declaraţia de aur de după Dinamo - Foresta 4-5

Articol de Liviu Manolache, Vlad Nedelea  —  miercuri, 24 decembrie 2014

Fotbalul românesc a adunat în cei peste 100 ani de existenţă multe poveşti, unele spumoase, altele triste. O mare parte dintre ele s-au regăsit şi în paginile Gazetei. În aceste zile de sărbătoare, vă vom prezenta o serie de întîmplări din deceniul care a urmat comunismului.

Se vor regăsi personaje hulite şi atunci, precum şi azi, dar şi oameni dragi. Toate vor fi prezentate cu scopul de a ne amuza impreună, fără să uităm, însă, tot ce au însemnat "cooperativa", "blaturile" şi celelalte evenimente negative.

Un prim moment "capturat" l-am regăsit în arhiva sezonului 1992/93. S-a întîmplat pe durata transmisiei partidei Gloria-Dinamo 1-2, meci în care bistriţenii au deschis scorul, apoi bucureştenii au revenit  şi au marcat pe final golul victoriei, profitînd şi de desele greşeli din apărarea gazdelor.

La prima vedere, actorul principal ar fi fost comentatorul partidei, reputatul Teodor Mateescu, dar, la recitire ce înţelegem? 

FOTO şi în galerie

Cu promisiunea de a reveni în zilele următoare, facem un salt peste ani şi ajungem în 1999. Printre zecile de declaraţii, previziuni şi promisiuni făcute de personajul principal, s-a regăsit şi un altfel de episod. Vi-l prezentăm în poza următoare şi, cu rugămintea de a fi sinceri, vă întrebăm: cîţi dintre voi v-aţi bucurat? 

În fine, cea de a 3-a captură selectată astăzi ne întoarce în timp la unul dintre cele mai nebune meciuri jucate în ultimii 25 de ani, pe 11 noiembrie 2000, Dinamo-Foresta 4-5.

Mai exact, un moment din finalul partidei în care trupa "Procurorului", deţinătoarea titlului la acea vreme, a fost răpusă de "pădurarii" lui "Magiun", asta după ce în minutul 60 tabela arăta 4-0 pentru "alb-roşii".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.