Campionate

Trădat de jucătorii la Chelsea: "Am vrut să-i apăr şi cînd m-am uitat în jur nu mai era nimeni alături de mine"

foto: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 28 decembrie 2014

Antrenorul lui Zenit Saint Petersburg, Andre Villas-Boas, are amintiri neplăcute legate de perioada petrecută în Anglia. Tehnicianul portughez a declarat că s-a simţit trădat de jucătorii săi de la Chelsea, echipă pe care a pregătit-o în sezonul 2011-2012. 

"Am comis multe greşeli în Anglia şi poate că am fost prea agresiv cu mass-media. Voiam să-mi apăr jucătorii şi clubul şi, la final, cînd m-am uitat în jurul meu nu mai era nimeni alături de mine. Tot timpul am fost tratat rău.

M-am simţit trădat de jucătorii de la Chelsea şi nu e nici un secret. Ashley Cole şi-a asumat asta şi a recunoscut public. E bine că a făcut-o acum, dar e inacceptabil".

Actualul fotbalist al lui AS Roma, Ashley Cole, a mărturisit de curînd: "Au existat cîţiva jucători care nu l-au vrut pe Villas-Boas. Cînd a venit Di Matteo, totul s-a schimbat".

Antrenorul portughez recunoaşte că cel mai mult l-a durut "trădarea" lui Roberto di Matteo: "Am insistat pentru el ca secund al meu chiar dacă toată conducerea era împotrivă". 

Di Matteo a fost secundul lui Villas-Boas la Chelsea de cînd portughezul a preluat echipa în iunie 2011. În martie 2012, după demisia lusitanului, italianul a preluat echipa pînă la finalul sezonului.

Villas-Boas a antrenat-o apoi, în sezonul 2012-2013, pe Tottenham, şi nu l-a iertat nici pe succesorul său de la această echipă, Tim Sherwood: "Tim nu a făcut parte din staff-ul meu, dar l-am avertizat pe preşedintele clubului că era un tip periculos pentru echipă. El a venit după mine şi a «reuşit» o ruptură extremă cu jucătorii", a spus antrenorul pentru publicaţia portugheză Expresso.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.