Handbal

Tonje Tiselj începe pe 3 ianuarie » Noul antrenor al HCM Baia Mare a schimbat complet programul echipei

Articol de Marian Ursescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Slovenul nu dă declaraţii prin telefon şi e încîntat de proiectul care i-a fost prezentat la Baia Mare.

Tehnicianul sloven al campioanei României, Tonje Tiselj, a schimbat radical programul HCM Baia Mare, dînd fetelor liber pînă pe 2 ianuarie 2015. Liderul Ligii Naţionale ar fi trebuit să se reunească pe 26 decembrie, conform planului impus de fostul antrenor, Costică Buceschi, dar după demiterea acestuia, totul a fost schimbat sută la sută.

S-a renunţat şi la turneul de la Cluj Napoca. Tiselj, care a cîştigat în trecut de două ori Liga Campionilor cu Krim Ljubljana, şi a mai jucat două finale, va sosi la Baia Mare pe 2 ianuarie, atunci cînd sînt aşteptate la echipă toate componentele formaţiei.

"Îmi pare rău, nu pot să vorbesc despre Baia Mare decît după ce voi sosi în România. Nu vreau să se interpreteze ceva, nici nu am ajuns şi încep să dau declaraţii", a declarat Tiselj.

"Am convenit cu dînsul să nu fie declaraţii de nici o parte. E mai bine aşa. Ne vom pune la masă, vom discuta ce e de făcut şi abia apoi vom face publice intenţiile", a spus şi directorul executiv al HCM, Liviu Bala.

"La el nu contează numele!"
Luminiţa Huţupan Dinu, cea care l-a avut antrenor şase ani de zile pe Tiselj, la Krim Ljubljana, a vorbit cu fostul său tehnician după ce acesta a semnat contractul la Baia Mare.

"E încîntat. A rămas plăcut impresionat de proiectul care i-a fost prezentat, dar şi de primarul Cătălin Cherecheş, care e trup şi suflet lîngă echipă. E convins că va face treabă bună acolo dacă va fi lăsat în pace", a declarat Luminiţa.

Fostul goal-keeper îl caracterizează pe Tiselj ca fiind un antrenor foarte dur, mînă de fier. "Nu-i place să se bage nimeni peste munca lui, să ia decizii în locul său. La el nu contează numele, palmaresul, ci doar cum te pregăteşti. Eu nu pot să vorbesc de rău un om cu care m-am înţeles extraordinar", a încheiat Huţu.

Vîrtic şi Abbingh pe teren
Tiselj va avea la dispoziţie un lot numeros la Baia Mare. Două dintre jucătoarele accidentate care nu au evoluat deloc în acest sezon, pivotul Georgeta Diniş şi interul stînga Louise Abbingh, sînt refăcute deja şi vor putea să joace de la 1 ianuarie.

Luciana Marin, operată şi ea de menisc, va reveni la antrenamentele echipei din 10 ianuarie. Adriana Nechita va afla dacă va putea evolua abia după ce va mai face un RMN la umărul drept, la care s-a lovit în meciul cu Danemarca, la Euro 2014. Singurele indisponibile clare vor fi Melinda Geiger şi Laura Oltean.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.