Liga 1

Emeric Ienei îi face reproşuri lui Costel Gâlcă » Ce spune despre parcursul Stelei din acest an

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 29 December 2014

Emeric Ienei, antrenorul cu care Steaua a reuşit cea mai mare performanţă a fotbalului românesc: cîştigarea Cupei Campionilor Europeni, în 1986, i-a atras atenţia lui Gâlcă cu privire la greşelile pe care le-a făcut în mandatul său în curtea roş-albaştrilor.

"El ( n.r. Costel Gâlcă) s-a descurcat destul de bine. I-aş reproşa doar că a schimbat cam des primul unsprezece, precum şi faptul că, spre finalul sezonului, n-a găsit, poate, soluţiile cele mai bune pentru a-i avea pe jucători proaspeţi.

Eu sînt de părere că, atunci cînd programul este unul încărcat, mai poţi renunţa la cîte-o şedinţă de pregătire, pentru a-i odihni pe jucători. Un antrenament în plus sau în minus nu contează atît de mult", a spui Ienei pentru sportnews.ro.

Fostul tehnician, acum în vîrstă de 77 de ani, s-a declarat dezamăgit de parcursul Stelei din acest sezon european şi a găsit principala cauză a faptului că roş-albaştrii nu au confirmat în cupele europene.

"La fel ca şi în sezoanele precedente, s-a descurcat foarte bine în campionat. A terminat turul pe primul loc, la o diferenţă mare de puncte faţă de următoarele clasate, şi nu cred că va avea nici o problemă să cîştige un nou titlu.

În Europa, însă, Steaua a rămas repetentă! A ratat calificarea în grupele Ligii Campionilor şi n-a reuşit să ajungă nici în “16-imile” Ligii Europa. Din punctul ăsta de vedere, a dezamăgit.

Per total, steliştii au avut şi ghinion, dar nici nu s-au ridicat la un nivel foarte bun în Europa. Iar asta s-a întîmplat şi din cauză că Liga I nu le oferă un concurent serios. Din păcate, valoarea campionatului nostru a scăzut mult în ultima vreme şi e greu în aceste condiţii să performezi în Europa", a mai spus Emeric Ienei.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.