Liga 1

Cum va arăta "Centralul" craiovean de 55 de milioane € » Triplu faţă de cel din Ploieşti!

Macheta stadionului ce ar putea să fie construit începînd cu luna mai a anului viitor

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Guvernul a aprobat ieri acordarea finanţării pentru construcţia unei noi arene în Bănie, ce va costa 55 de milioane de euro.

Meciul cu Steaua din Cupa României a fost ultimul jucat de juveţi pe fostul "Central". La scurt timp după acea partidă a început demontarea scaunelor, care vor fi duse pe stadionul Extensiv, acolo unde vor evolua alb-albaştrii din retur. Pentru întreaga operaţiune de demolare, autorităţile locale vor plăti 350.000 de euro.

Ieri, Guvernul României a decis să acorde finanţarea pentru construcţia noii arene din Bănie, care va avea 31.000 de locuri şi va costa 55 de milioane de euro.

Aceasta va fi construită de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Compania Naţională de Investiţii, cu o cofinanţare din bugetul local al oraşului de 10% din valoarea investiţiei. Durata estimată de finalizare a contractului este de 17 luni.

Pe lîngă terenul de fotbal, oltenii vor avea şi un ministadion de atletism cu o capacitate de 5.000 de locuri, exclusiv din fonduri de la bugetul local.

"Inspirat de sculptura «Domnişoara Pogany», noul stadion va fi cel mai frumos din Europa! O adevărată bijuterie arhitectonică" (Lia Olguţa Vasilescu, primar Craiova, la prezentarea proiectului)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.