Stranieri

Regretele lui Piţi » Fără victorie în 7 partide cu Al Ittihad, Victor Piţurcă ar fi tentat să renunţe. Ce îl ţine legat de club

Pițurcă nu s-a acomodat deloc cu rigorile fotbalului arab

Articol de Cristian Marinescu  —  marți, 30 decembrie 2014

Tehnicianul ar fi mărturisit apropiaţilor că "a fost greşeala vieţii mele să las echipa naţională şi să cred tot ce mi s-a spus despre Al Ittihad, fără să verific asta personal, la faţa locului".

La prima sa experienţă ca antrenor în străinătate, Victor Piţurcă a eşuat aproape pe linie de cînd a preluat Al Ittihad.

Apropiaţi de-ai săi susţin că acesta regretă enorm decizia de a renunţa la reprezentativa României pentru formaţia din Arabia Saudită: "Nici lui nu-i vine să creadă. Chiar spunea că a făcut greşeala vieţii lui să lase «naţionala» şi să se arunce aşa, în necunoscut. A crezut toate minciunile pe care i le-au spus vărul lui, Eugen Neagoe, şi impresarul ăla, Akram. Îi pare rău că a semnat contractul înainte de a se duce el la faţa locului, să vadă echipa, condiţiile, să discute cu şefii clubului. Tentaţia a fost mare, era vorba de bani mulţi, dar uite că nimic nu merge".

Situaţia este cu atît mai neplăcută cu cît Piţurcă s-a dus la Al Ittihad cu o suită de 12 colaboratori, incluzîndu-l aici şi pe fiul său, Alex, antrenori secunzi, masori, doctor, chiar şi operator video, care este un nepot de-ai lui. Cei mai mulţi sînt prinşi în contractul fostului selecţioner, dar aceleaşi surse afirmă că "deja vreo trei-patru dintre ei vor să renunţe".

S-a certat cu Neagoe şi vrea 10 achiziţii
Cînd a ajuns Piţi la Jeddah, Al Ittihad era pe primul loc, cu 7 victorii din tot atîtea etape! De atunci n-a mai cîştigat nimic, înregistrînd 5 înfrîngeri şi două remize, căzînd pe 5 în clasament, la 11 puncte de liderul Al Nasr.

"Totul e ok cu banii, dar nu sînt rezultate. Chiar şi Piţi ar vrea să plece, însă e legat de o clauză care spune că dacă ar renunţa în primul sezon, ar trebui să dea înapoi toţi banii pe un an. Şi e vorba de multe milioane de euro. Nimic nu a fost cum i se spusese, mulţi jucători tineri, alţii prea bătrîni, străinii n-au prea jucat, unii s-au dat loviţi. Acolo, străinii fac diferenţa. Se pare că personalitatea şi stilul lui Piţurcă nu se potrivesc cu ale arabilor. Nici condiţiile de pregătire nu sînt la nivel de formaţie care să se bată la titlu, ci se compară mai mult cu cele de la un club mediu din Liga 1. De aceea Piţi s-a şi certat rău de cîteva ori cu Neagoe. Şefii nu pun încă presiune, văd că se lucrează profesionist, dar e greu dacă nu cîştigi de atît timp. Piţurcă a şi cerut 10 transferuri. Stelistul Tănase e pe listă, deocamdată nimic nu e sigur. A rămas să se discute, în cantonamentul din Dubai, care va începe pe 5 ianuarie", au dezvăluit aceleaşi surse.

2,75 milioane de euro pe sezon este contractul lui Piţurcă, din care acesta îşi plăteşte şi cei 12 colaboratori pe care şi i-a luat la Al Ittihad

"Sîntem extrem de fericiţi, am angajat unul dintre cei mai buni antrenori din Europa! Piţurcă are nişte calităţi extraordinare, ştiţi mai bine decît mine ce performanţe a făcut cît timp a pregătit echipa naţională a României" (Ibrahim Al Balawi, preşedinte Al Ittihad, în octombrie 2014)

"Dacă antrenorul ne va cere un jucător român, o să-l luăm. Noi avem un lot de tineri cu care vrem să construim o echipă puternică pentru viitor" (Ibrahim Al Balawi, preşedinte Al Ittihad, în octombrie 2014)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.