Liga 1

Se îndreaptă spre faliment » Trei investitori străini au vrut echipa, dar au renunţat: ”În următorii 5-7 ani, CFR Cluj nu va mai fi în Liga 1”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 07 ianuarie 2015

Zoltan Cantor, coautor al volumelor dedicate celor de la CFR Cluj, "Centenarul unui vis" şi Vestiarul campionilor", a făcut public un dialog cu Arpad Paszkany, patronul "feroviarilor", despre situaţia dramatică a echipei.

Paszkany a explicat ce l-a determinat să se concentreze mai mult pe domeniul media decît pe fotbal. ”Nimeni nu poate să pompeze bani la infinit într-o activitate care nu aduce alţi bani. Cu mare probabilitate, în următorii 5-7 ani CFR nu o să mai joace la nivel european, poate nici în prima ligă din România, dar de murit CFR nu va muri”, spune Paszkany, conform declaraţiilor publicate de stiridesport.ro.

Patronul ”ferioviarilor” a încercat să vîndă clubul, însă nu a putut din cauza problemelor financiare. ”Un aşa zis «Gicu» din Bucureşti, de la ANAF, de pe o zi pe alta, spune că, după părerea lui, în ultimii 5 ani clubul trebuia să plătească aproximativ 6 milioane de euro, impozit pe salarii. Şi, după calcularea penalităţilor de întîrziere, dintr-odată, a apărut în presă că sînt de plătit 11 milioane de euro la Stat. Desigur, iniţial am crezut că e o glumă proastă, dar, după 3 zile, a venit pe fax şi înştiinţarea oficială. Aşa ceva nu există în nici o ţară normală din punct de vedere fiscal", a explicat Paszkany.

Bari, sud-americanii şi arabii
"În asemenea condiţii, într-o ţară în care legile sunt interpretate după voinţa fiecăruia, ne mai mirăm că nimeni nu mai vrea să investească bani în fotbal? Într-adevăr au fost trei investitori serioşi care au vrut să cumpere acţiunile de la club. Acum, după aceste întîmplări, pot să spun că una dintre societăţile interesate a fost gruparea care a cumpărat clubul italian Bari, acolo unde a mers Răzvan Zamfir ca director de mercato.

Cealaltă era o mare casă de avocatură din America de Sud, care a adus în Europa mai multe sute de jucători, printre care mai mulţi fotbalişti care sunt an de an pe lista candidaţilor la câştigarea Balonului de Aur. Iar a treia societate era a unui proprietar de club de fotbal din Emiratele Arabe Unite. Din păcate, toate acestea sînt de domeniul trecutului", a adăugat patronul lui CFR Cluj.




Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.