Campionate

4 momente decisive ale rupturii Luis Enrique - Lionel Messi » De la simple reproşuri, la un pas de bătaie! Detalii incredibile despre haosul de la Barça!

foto: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 07 ianuarie 2015

La Barcelona apele sînt mai tulburi pe zi ce trece. În loc să se clarifice, situaţia din sînul clubului catalan pare să se complice tot mai mult şi noi detalii ies la iveală. Messi şi Luis Enrique nu-şi mai vorbesc, iar presa din Spania identifică fisurile din relaţia antrenor-jucător.

1. A început cu stîngul

Luis Enrique şi l-a pus în cap pe Messi încă de la prima conferinţă de presă, după ce a fost instalat pe banca Barçei. Scînteia care a aprins un foc ce a ars mocnit pînă de curînd a fost declaraţia tehnicianului: "Eu sînt liderul acestei echipe". Sport.es scrie că mesajul nu a fost pe placul argentinianului şi nici al colegilor săi.

2. Primul eşec, al doilea cartuş
Barcelona a pierdut prima dată în acest sezon contra fostei echipe a lui Luis Enrique, Celta, pe Camp Nou, iar la vestiare s-a produs prima înfruntare dintre Messi şi Luis Enrique. Fotbalistul i-a reproşat antrenorului că nu a folosit cea mai bună formulă pentru a cîştiga. Sursa citată mai scrie că din acel moment, cei doi nu şi-au mai vorbit.

3. La un pas de bătaie!
Antrenamentul din a doua zi a anului 2015 a adus şi cel mai tensionat moment de pînă acum între Luis Enrique şi Messi! Şedinţa de pregătire a fost închisă publicului, dar sursele jurnaliştilor de la principalele ziare de sport spaniole şi catalane notează că s-a ajuns la jigniri dure, ameninţări şi cei doi au fost la un pas să se bată! 

Marca.com scrie că totul a pornit de la un meci între jucătorii Barçei arbitrat de Luis Enrique. Antrenorul nu a oprit partida după un fault asupra lui Messi şi argentinianul a luat foc! Înfruntarea nu s-a consumat doar pe teren, unde vedeta catalanilor i-a reproşat pe un ton ridicat antrenorului său nedreptatea la care considera că a fost supus. După partidă, Messi a mers la tehnician pentru a-i cere explicaţii. Spiritele s-au încins iar, şi mai tare de data aceasta, şi doar intervenţia lui Neymar a făcut ca înfruntarea să nu degenereze! Brazilianul l-a tras deoparte pe Messi care îi făcea încontinuu reproşuri lui Luis Enrique.

4. Picătura care a umplut paharul
După ieşirea de la antrenament, antrenorul a decis ca Messi să fie doar rezervă în primul meci al anului, pierdut cu 0-1 în faţa lui Real Sociedad. După partidă, jucătorul le-a reproşat antrenorului şi secunzilor săi abordarea partidei şi s-au spus din nou cuvinte dure. 

Argentinianul a lipsit apoi la antrenamentul anual care se dispută cu porţile deschise pentru public acuzînd o gastroenterită, iar aceleaşi surse susţin că Luis Enrique a vrut să-i aplice o pedeapsă exemplară supervetetei argentiniene, lucru dezminţit de club însă.


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.