Liga 1

Du-te, vino în alb-roşu » Dinamo este hiperactivă în mercato de iarnă, şefii dorind o formulă mult schimbată în primăvară

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 10 ianuarie 2015

Şi-au reziliat contractele 6 fotbalişti, vor mai pleca încă pe atîţia, se tratează pentru a se aduce alţii din ţară şi din străinătate

Dinamo a rămas fără brazilieni, urmează să rămînă şi fără francezi. S-au confirmat ieri despărţirile de mijlocaşii Elton da Silva, 28 de ani, şi Wanderson Miranda, 24 de ani, primul găsindu-şi deja un angajament, la formaţia cipriotă Apollon Limassol, pregătită de Ioan Andone. Fotbalistul carioca a semnat pe un an şi jumătate.

Urmează să se despartă de roş-albi şi francezii Alexandre Durimel, 24 de ani, fundaş, dar şi atacantul Joel Thomas, 27 de ani. Divorţul se aşteaptă a se pronunţa în acest week-end, pe lista plecărilor mai fiind şi portarul Zoltan Kovacs, 30 de ani, care nici n-a jucat vreun meci pentru "cîini". Iar Marius Alexe, 24 de ani, şi Ionuţ Nedelcearu, 18 ani, ar putea fi cedaţi în străinătate, se negociază intens cu formaţii cipriote şi turceşti, respectiv cu Sampdoria pentru a se putea încheia afacerile.

100.000 de euro şi 3 jucători pentru Creţu
Pe lista sosirilor, pe lîngă fundaşii centrali Andrei Marc, 21 de ani, Michael Ngadeu, 24 de ani, şi Nikola Vasiljevici, 23 de ani, s-au reluat discuţiile pentru Alexandru Creţu, 22 de ani, de la CSMS Iaşi, apărător aflat pe listele de priorităţi de la Steaua şi de la Astra. Oferta "cîinilor", confirmată de Florin Prunea: 100.000 de euro, plus trei fotbalişti.

"Ne-au zis să ne alegem de pe o listă mai amplă, pe care figurau şi numele lui Durimel, Thomas şi Buia. Am refuzat din start această propunere", a spus preşedintele moldovenilor. "Sîntem încă interesaţi de Creţu, aşteptăm mai multe răspunsuri. E în atenţia lui Dinamo dinainte de a veni eu aici", a comentat Daniel Stanciu.


6 fotbalişti au părăsit deja Dinamo, oficial: Samoilă, Grecu, Ad. Popa II, Firţulescu, Elton, Miranda. Azi, se vrea despărţirea de Thomas, de Kovacs şi de Durimel. Cordoş e şi el liber să plece

2 goluri a marcat Elton pentru "cîini" în 37 de meciuri

"Vor mai veni jucători, cu siguranţă, sîntem în discuţii cu mai mulţi. Trebuie să ne completăm lotul pentru că vor fi fotbalişti ce ne vor părăsi zilele viitoare. Ne dorim să aducem băieţi cu experienţă, vrem ca la finalul ediţiei Dinamo să fie pe podium"
Daniel Stanciu, manager general Dinamo

"Nu plec de la club"
Retrogradat de la preşedinte executiv la consilier personal al lui Ionuţ Negoiţă, Constantin Anghelache a spus că nu are de gînd să părăsească Dinamo. Din contră. "Activităţile mele sînt conexe cu ale celorlalţi din interiorul clubului. Fiecare funcţie are şi un anumit număr de sarcini. Intuiesc că Daniel Stanciu se va ocupa de latura sportivă. Din sezonul viitor vom juca pentru primele 3 locuri şi pentru calificarea în cupele europene. În 2014 am făcut treabă foarte bună, pe linie de tineri, avem 10 jucători din pepiniera proprie, care au sub 19 ani. Sîntem interesaţi de puterea de creştere în joc", a comentat Anghelache.


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.