Media

Charlie Hebdo apare azi tot cu Mahomed. În trei milioane de exemplare!

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday 30th of November -0001 12:00

La o săptămînă de la atentatele care au făcut 17 morţi la Paris, săptămînalul de satiră a fost publicat în 16 limbi străine şi distribuit în lumea întreagă.

În week-end, jurnaliştii de la Charlie Hebdo, care au pierdut în atentate 10 colegi, inclusiv cinci caricaturişti, s-au reunit în redacţia Liberation şi au realizat noul număr. Păziţi de o mulţime de poliţişti.

Pe copertă, e tot Profetul Mahomed. "Je suis Charlie", e mesajul său pe o hîrtie A4. Şi titlul: "Tout est pardonne" (Totul a fost iertat), la fel ca filmul francez regizat în 2007 de Mia Hansen-Love.

"Ne-am întrebat: «Ce vrem să transmitem? Ce trebuie să spunem? Şi cum?» Despre subiect, nu aveam nici o îndoială, din nefericire", a declarat Gerard Biard, unul dintre editorialiştii hebdomadarului satiric. Care a dezvăluit că au publicat caricaturile făcute în trecut de victimele de la Charlie Hebdo: "Nimeni nu a fost ucis!".

CH, cu un tiraj de 60.000 de exemplare săptămînal pînă pe 7 ianuarie, a apărut azi în 3 milioane de numere. Încasările de la primul milion vor fi oferite familiilor care au suferit în această tragedie.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.