Liga 1

Între Cosmin Contra şi Tianjin » Marius Alexe este curtat de două echipe din China

Alexe va fi urmărit de către Contra și la amicalul de miercuri dintre Dinamo și Guangzhou

Articol de Eduard Apostol  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Fotbalistul de 24 de ani este îmbiat să meargă în Ţara Marelui Zid, fie sub comanda lui ”Guriţă”, la Guangzhou, fie la o formaţie la care au evoluat mai mulţi români.

Marius Alexe are şanse minime să prindă prima etapă a returului în echipamentul "cîinilor". A existat interes pentru el din Cipru, acum este dorit pe piaţa asiatică. Două cluburi şi-au anunţat intenţia de a-l achiziţiona. â

Primul este Guangzhou R&F (locul 3), unde recent a ajuns antrenor Cosmin Contra, al doilea e Tianjin Teda (locul 7), care l-a monitorizat de mai multă vreme pe vîrful de 24 de ani.

Cele două grupări au oferit pînă în 700.000 de euro, însă Dinamo încearcă să obţină o sumă mai consistentă. Mai ales că ar fi vorba de un transfer definitiv.

Varianta împrumutului ar fi agreată de chinezi, însă pe o sumă de 200.000 de euro, ceea ce nu prea e pe placul bucureştenilor. Mai ales că l-au mai împrumutat un sezon pe Alexe, în Italia, la Sassuolo, şi a venit de acolo accidentat după ce-a evoluat doar jumătate de an. Marius vrea să plece în străinătate şi aşteaptă să vadă, mai întîi, cum se înţeleg cluburile.

Teda Romena
Tianjin Teda este un club care a avut mulţi români de-a lungul anilor. Nu mai puţin de 7 jucători au îmbrăcat tricoul alb-albastru. Este vorba despre Mara, Bilaşco,  Chiţa, Chihaia, Gane, Lucian Goian şi Marius Radu. Echipa este pregătită acum de olandezul Arie Haan.

2 milioane de euro este cota actuală a lui Alexe conform transfermarkt.de

4 goluri în 12 meciuri a marcat Alexe în toamnă pentru Dinamo

"Normal că mi-aş dori să mai încerc o aventură în străinătate, dar nu în orice condiţii" (Marius Alexe, săptămîna trecută în Gazetă)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.