Volei

Bacăul trece în frunte! Ştiinţa a preluat conducerea în campionatul feminin de volei

Articol de Marian Ursescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Campioana a cîştigat ieri la Blaj, 3-1, dar a profitat şi de pasul greşit al liderului, CSM Bucureşti, 1-3 la Tîrgovişte

Bulgăroaica Eva Ianeva nu a putut să-şi ajute echipa în deplasarea de vineri seara, de la Tîrgovişte. La debutul său în Divizia A, CSM Bucureşti a pierdut în faţa celor de la CSM Bucureşti, 1-3, şi a pierdut şefia în clasamentul Diviziei A.
Echipa pregătită de sîrbul Dragan Nesici a cîştigat primul set în prelungiri, 26-24, după care CSM a egalat situaţia la seturi: 25-23. Tîrgovişte a obţinut pînă la urmă maximum de puncte, după ce şi-a adjudecat seturile 3 şi 4 la 23 şi 19. Încă o mare surpriză a dîmboviţencelor, după ce se impuseseră în turul campionatului şi pe terenul campioanei Ştiinţa Bacău, 3-2.

Rocada mare
Totul s-a schimbat la vîrful campionatului după meciul de ieri, de la Blaj. CS Alba Blaj, echipa pregătită de fostul selecţioner al României, sîrbul Darko Zakoci, a suferit prima înfrîngere pe teren propriu. Campioana Ştiinţa Bacău a cîştigat la pas primul set, la 14, dar l-a pierdut pe cel de-al doilea la 22, deşi a avut o revenire fantastică, de la minus 8 puncte. Blajul a fost la conducere şi în seturile 3 şi 4, dar experienţa băcăuancelor şi-a spus cuvîntul. Sobo, Harelik, Rogojinaru, Irina Radu au adunat puncte în contul echipei lor, care a pus capăt meciului după 25-18 şi 25-22.

Bacăul trece astfel pe primul loc în clasament, cu 30 de puncte, devansîndu-le pe CSM Bucureşti, cu 29p, şi Alba Blaj, care a rămas cu 28p.

CSM transfer după transfer
Echipa cu cel mai mare buget din voleiul românesc, CSM Bucureşti a mai anunţat un transfer. Luminiţa Trombiţaş, cea care joacă încă la 43 de ani, va evolua pentru formaţia patronată de Primăria Capitalei. Trombiţaş, care joacă pe postul de ridicătoare, are un palmares impresionant, reuşind să cîştige titluri în Serbia, Elveţia, Franţa şi România. Fostul căpitan al "naţionalei" României a evoluat ultima dată la Dinamo Bucureşti.



Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.