Liga 1

Fundaşul central aflat în probe la Dinamo e făcut praf: "Îl încerci doar dacă eşti disperat!"

Articol de Răzvan Luţac  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Portretul lui Mikk Reintam, 24 ani, e sumbru după jurnaliştii estonieni: e decent doar la jocul de cap, era rezerva unui portughez obscur ce împlineşte 33 de ani şi a ieşit pe uşa din dos de la un club de mîna a doua din Finlanda

"Cînd era chemat la «naţională», ceilalţi fundaşi centrali fiind accidentaţi, suporterii noştri începeau să se roage. Şi, atenţie!, Estonia e pe primul loc la ateism!". Jurnaliştii baltici nu sînt generoşi cînd îi fac portretul lui Mikk Reintam, 24 de ani, stoper încercat de Dinamo la primul meci al anului, 1-3 cu Bursaspor.

Devin chiar ironici. "Ştiam că fotbalul vostru e în criză, dar conştientizăm abia acum!". Vor să îşi păstreze anonimatul, "s-ar face mare vîlvă la noi, ne cunoaştem". Plus că se grăbesc să tragă o concluzie din start: "Chiar eşti disperat dacă îl aduci în probe!".

Rezerva unui necunoscut
Totuşi, de ce n-ar fi un fundaş de 1,91m şi 16 selecţii în "naţională" bun măcar pentru un trial? "E decent doar la jocul aerian" e lauda subţire. Şi unică. În rest, "mari probleme la viteză, e un tip încet, plus că are momente de confuzie", îi trasează estonienii portretul nefericit.

A jucat, pînă anul trecut, la Jyvaskyla, în Finlanda. "Ne-a spus că pleacă fiindcă vrea să evolueze la un nivel mai ridicat, însă s-a întors în ţara natală, la Nomme Kalju!". Unde, în scurt timp, a ajuns rezerva unui portughez no-name, Jorge Rodrigues. Care împlineşte 33 de ani şi a jucat, în cariera sa, doar în ligile inferioare din ţara natală (Vila Real, Operario, Pombal, Boavista, Tondela) sau Gorica, în Slovenia!


"Avem un fundaş central mult mai bun, disponibil. Artjom Artjiunin. Nu s-a înţeles cu Start din Norvegia la bani. E mult peste Reintam"
jurnalist din Estonia

72 de meciuri a jucat Reintam la Jyvaskyla, însă echipa a retrogradat cu el pe teren şi se află, în prezent, în L2


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.