Amicale

VIDEO+FOTO Eşecul care nu doare » Steaua a evoluat fără complexe de inferioritate în faţa Borussiei Dortmund, 0-1

Articol de Cătălin Popescu, Cristi Preda (foto)  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Românii le-au ţinut piept nemţilor pînă aproape de final, deşi lui Gâlcă i-au lipsit patru titulari, iar Klopp a folosit din start toate vedetele

În ultimii ani, Steaua şi-a obişinuit suporterii cu prestaţii modeste în partidele de pregătire. În această iarnă, alegînd să meargă la Oliva Nova, pe coasta de est a Spaniei, roş-albaştrii au disputat primul amical în compania celor de la Borussia Dortmund, o formaţie care, deşi se chinuie în Bundesliga, în Liga Campionilor s-a calificat fără emoţii în primăvara europeană.

Click aici pentru VIDEO şi FOTO!

Cu toate acestea, elevii lui Gâlcă s-au descurcat foarte bine. Deşi au doar 6 zile de cantonament, iar acesta a fost primul joc din 2015, Tănase, Stanciu, Bourceanu şi ceilalţi au arătat o formă fizică bună. Asta în condiţiile în care tehnicianul român n-a avut la dispoziţie 6 fotbalişti, dintre care 4 titulari din turul campionatului: Arlauskis, Filip, Prepeliţă şi Chipciu, plus noua achiziţie, Tamaş, şi Gabi Iancu.

De partea cealaltă, Klopp, la al doilea joc din Spania, după succescul cu Sion, 1-0, a mizat pe ce a avut mai bun, trimiţînd pe gazon de la început toate vedetele: Reus, Gundogan, Immobile sau Hummels.

Rîpă, fără greşeală
Prima ocazie a aparţinut Stelei. După 5 minute, Toşca l-a deschis pe culoar pe Keşeru, însă acesta a trimis pe lîngă din poziţie de "1 la 1" cu portarul. Românii au rămas sus şi au controlat jocul, pasînd cu exactitate. Singurul care a arat nesiguranţă a fost Breeveld.

Nemţii au echilibrat apoi balanţa, iar Jojici (18) şi Kampl (22) nu l-au putut învinge pe Cojocaru. Presiunea nemţilor a crescut, defensiva roş-albastră s-a apărat perfect, Rîpă avînd două intervenţii decisive în faţa lui Immobile şi Kampl.

Popa şi ficaţii lui Sokratis
Experienţa europeană a făcut ca steliştii să nu se sperie de asaltul adversarilor. Keşeru şi-a încercat în zadar norocul din lovitură liberă, însă şutul său s-a dus alături (31), iar Adi Popa i-a scos limba de un cot lui Sokratis. Finalul de repriză le-a aparţinut tot nemţilor. Breeveld a greşit o pasă, Immobile a scăpat singur cu Cojocaru, dar tînărul goalkeeper l-a blocat excelent.

Bară Keşeru!
La pauză, Klopp a început să-şi menajeze vedetele. Reus, care în prima parte le crease ceva probleme românilor, un fotbalist pentru care Real Madrid se caută deja în buzunare, a fost lăsat la vestiar. La fel şi Hummels.

Gâlcă i-a aruncat în luptă pe Latovlevici, Neagu şi Rusescu. Românii au început din nou foarte bine şi Keşeru a trimis cu capul în bară din 8 metri (51)! La poarta cealaltă, Cojocaru l-a mai enervat o dată pe Klopp, după ce l-a blocat în două rînduri pe Immobile (52). Replica a venit de la Rusescu, al cărui şut de la 16 metri a trecut puţin pe lîngă (57).

Gafa lui Matei, bucuria lui Klopp
Apoi, cei doi antrenori au schimbat liniile, efectuînd toate înlocuirile. Roş-albaştrii au rezistat pînă aproape de final, dar cînd meciul părea că se va încheia la egalitate, Matei l-a scăpat din marcaj pe Blaszczykowski, iar acesta a ciupit mingea pe sub Cojocaru (84).

Klopp a început să aplaude cu frenezie pe margine, nici el nu mai spera într-un succes. Concluzia? Steaua a fost egala Borussiei cîtă vreme pe gazon s-au aflat titularii, iar pentru Gâlcă ăsta chiar e un semn bun.


Borussia Dortmund - Steaua 1-0 (0-0)
A marcat: Blaszczykowski (84)
Steaua: V. Cojocaru - Rîpă (G. Matei, 82), Luchin, Papp, Toşca (Latovlevici, 46) - Breeveld (I. Neagu, 46), Bourceanu (Pham, 82) - Ad. Popa, N. Stanciu (Rusescu, 46), Cr. Tănase (Enceanu, 79) - Keşeru (Vîlceanu, 74). Antrenor: Constantin Gâlcă
Borussia: Weidenfeller (Alomerovici, 46) - Groskreutz (Stankovici, 75), Subotici, Hummels (Schmelzer, 46), Sokratis - Gündogan (Burnici, 60), Kehl (Ginter, 43) - Jojici, Reus (Blaszczykowski, 46), Kampl (Pablack, 65) - Immobile (Harder, 75). Antrenor: Jurgen Klopp


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.