Campionate

A făcut blaturi peste tot! » Ibrahim Kargbo a fost dat afară şi de la "naţionala" din Sierra Leone

Ibrahim Kargbo în duel cu Luis Suarez

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday 30th of November -0001 12:00

La acele două aranjamente din sezonul 2009-2010, antrenorul Groenendijk, actualul consilier al lui Ogăraru la U Cluj, a fost victima propriilor jucători din Tilburg.

Scandalul neaşteptat de corupţie din Olanda continuă. Ibrahim Kargbo, 32 de ani, a fost acuzat de cotidianul De Volkskrant, care susţine că africanul a negociat cu mafia pariurilor din Singapore şi a convins şi alţi jucători de la Willem să participe la două meciuri "trîntite": 0-4 cu Ajax (17.10.2009) şi 0-1 cu Feyenoord (19.12.2009). Toţi primind pînă la 100.000 de euro pentru fiecare aranjament.

Kargbo a mai fost implicat în blaturi. În iulie 2014, a fost exclus din "naţionala" Sierra Leone, după dezvăluirea unei partide trucate în 2008, 0-0 cu Africa de Sud. Iar actualul său club, Atletico de Portugal (D2 lusitană), e urmărit de UEFA tocmai din cauza lui Ibrahim.

La Willem, antrenorul Groenendijk a fost doar o victimă a fotbaliştilor lui. "Am crezut orbeşte în băieţi. N-am simţit nimic necurat. Să aflu acum de aranjamente e dureros", a spus consilierul lui Ogăraru la U Cluj, demis de la Tilburg pe 18 februarie 2010.

La acele meciuri, erorile brazilianului Veloso au şocat la Willem. Cu Ajax, a fost eliminat pentru un henţ (al doilea "galben"). Iar cu Feyenoord, a gafat din start la golul advers. La ultimul joc, Groenendijk l-a schimbat în minutul 26 şi nu l-a mai folosit deloc ulterior. În februarie, Veloso a ajuns la CFR Cluj.

Ogăraru n-are legătură cu meciul trucat!
Ajax, 4-0 cu Willem, nu e acuzată deloc în acest caz. Cu atît mai puţin George Ogăraru, aflat atunci încă sub contract cu "lăncierii", dar care n-a făcut parte din lot la acel meci şi care nu apare în nici un scenariu, presa batavă nepomenindu-i numele. Gazeta regretă dacă din alăturarea numelui său de cele ale lui Veloso şi Kargbo s-a putut înţelege altceva în ediţia de ieri a ziarului.

"N-am făcut nici un blat. Jur pe copiii mei. În patru ani la Willem, am fost cel mai bun jucător" (Ibrahim Kargbo, fost fotbalist Willem)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.