Tenis

Cum l-a afectat situaţia francului elveţian pe Roger Federer

+4 Foto
Roger Federer la Australian Open, foto: reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Tuesday, 20 January 2015

Decizia Băncii Naţionale a Elveţiei de a renunţa la limita de paritate franc/euro a fost resimţită şi de către cel mai cunoscut sportiv din Ţara Cantoanelor, tenismenul Roger Federer.

Roger Federer

este la Australian Open, acolo unde încearcă să obţină cel de-al 18-lea titlu de Mare Şlem din carieră. Foarte probabil, cele 89 de milioane de dolari cîştigate de-a lungul carierei doar din tenis sînt ţinute de elveţian în monede diferite, dar Federer tot a vorbit despre şocul financiar pe care Elveţia l-a trăit în această săptămînă.

"Nu ştiu dacă slăbirea euro înseamnă neapărat că trebuie să cîştig aici, nu? :D E clar că decizia a avut impact prin toată lumea, nu? Normal că m-a afectat şi pe mine. Pentru exporturi şi pentru turism nu e scenariul ideal, dar e clar că trebuie să ne adaptăm. Vreau doar să spun că Elveţia tot e o ţară frumoasă, deci trebuie să o vizitaţi!", a explicat Roger Federer la conferinţa de presă de după victoria cu taiwanezul Lu, scor 6/4, 6/2, 7/5.

Totuşi, averea totală a lui Federer, care are contracte semnate cu sponsori importanţi precum Mercedes, Rolex, Nike sau Gillette, este clasată undeva la 300 de milioane de dolari. Foarte probabil, o să se descurce. :D


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.