Stranieri

Italienii anunţă: Decizie finală a TAS în cazul Mutu-Chelsea după 11 ani de la începerea scandalului!

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 21 January 2015

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Laussane a decis, după 11 ani de la începerea scandalului, ca Chelsea să nu mai primească cele 22 de milioane de euro pe care le cerea în cazul Mutu.

TAS a decis că Juventus şi Livorno să nu plătească către Chelsea suma pe care clubul londonez o cerea despăgubire, potrivit Gazetta dello Sport.

Avocaţii italieni au demonstrat că între momentul în care Mutu a fost dat afară de la Chelsea şi momentul în care a semnat cu Juventus a trecut o perioadă de timp şi italienii nu pot fi acuzaţi de nimic. Contractul lui Adi Mutu a fost reziliat în octombrie 2004, iar cu Juventus a semnat în ianuarie 2005, ceea ce nu încală nici o regulă.

Iniţial, FIFA decisese ca Adi Mutu să plătească paguba de 22 de milioane de euro, dar a revenit asupra hotărîrii şi a hotărît ulteiror ca Juventus şi Livorno să achite suma.

Mutu a fost depistat pozitiv în septembrie 2004, după ce a consumat cocaină. Chelsea a decis să rupă contractul, iar Juventus a profitat de situaţie şi l-a transferat. În această afacere, torinezii au inclus şi clubul Livorno. Pentru că Juve avea prea mulţi extracomunitari, Luciano Moggi a apelat la o stratagemă: Livorno l-a legitimat pe român şi oficial Juventus l-a cumpărat de la acest club.



Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.