Liga 1

LPF amendată de Consiliul Concurenţei pentru condiţiile în care a vîndut drepturile TV!

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 22 ianuarie 2015

Liga Profesionistă de Fotbal a fost amendată cu 185.664 de lei de Consiliul Concurenţei (CC) pentru nerespectarea angajamentelor asumate referitor la drepturile TV în perioada 2011-2014, cînd preşedintele Ligii era Dumitru Dragomir, se arată într-un comunicat emis azi de CC.

Consiliul Concurenţei a considerat că LPF n-a vîndut corect drepturile de televiziune ale pachetelor 3,4,5,6,7 şi 9, licitaţiile nefiind deschise, transparente şi nediscriminatorii, ci sub forma unui singur pachet de drepturi.

În respectivul comunicat se mai arată şi faptul că Liga a cesionat anumite categorii de drepturi cu caracter exclusiv, deşi angajamentele asumate trebuiau să fie cu titlu neexclusiv.

"Este pentru prima dată cînd aplicăm amenzi pentru nerespectarea angajamentelor. Scopul finalizării unei investigaţii prin acceptarea unor angajamente este restabilirea rapidă a mediului concurenţial.

Formularea de angajamente este o iniţiativă a companiilor implicate şi orice modificare ulterioară a acestora sau a modului de aplicare se face doar în urma unei decizii a autorităţii de concurenţă", a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

În paralel, CC derulează o nouă investigaţie asupra modului în care LPF a vîndut în 2014 drepturile de televizare ale meciurilor din Liga 1 către compania Intel Sky Broadcast LTD, pentru o perioadă de 5 ani.

Citeşte mai jos comunicatul emis de Consiliul Concurenţei:



Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.