Liga 1

Se întoarce după 3 decenii! Un fost jucător al Stelei revine ca antrenor la loturile de juniori din Ghencea

+2 Foto
Nana Falemi, încercuit, pe cînd era junior

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Fostul stelist revine la centrul de tineret din Ghencea, ca antrenor al juniorilor sub 17 ani. Gazeta are o fotografie cu fostul mijlocaş din vremea cînd era junior al roş-albaştrilor.

Nana Falemi îşi începe cariera de antrenor în acelaşi loc în care a debutat şi istoricul său ca jucător: în Ghencea. Camerunezul născut în România va pregăti grupa de juniori B a roş-albaştrilor, copiii mai mici de 17 ani. A acceptat deja jobul şi a mai rămas doar să semneze contractul.

Fost fundaş central sau mijlocaş defensiv, Falemi a evoluat pentru Steaua ca junior. După ce a devenit senior, "militarii" l-au adus înapoi de la Petrolul, în 2000. A continuat pînă în 2004, cînd a refuzat să semneze prelungirea pe care i-o propusese Becali.

Revenirea de acum are loc la trei decenii distanţă de momentul în care Falemi era "pitic" în Ghencea. Arhiva Gazetei conţine o fotografie realizată în 1985, cu copii din centrul de tineret al militarilor. În imagine apare şi Nana, viitor internaţional camerunez!

Stelistul a bifat cinci apariţii pentru selecţionata "leilor neîmblînziţi", într-o formaţie care îi mai cuprindea şi pe Eto'o, şi pe Rigobert Song, doi dintre cei mai importanţi fotbalişti camerunezi din istorie.

94 de meciuri a jucat Falemi (40 de ani) în tricoul Stelei, pentru care a marcat 6 goluri. La începutul anilor 2000, era unul dintre jucătorii favoriţi ai lui Piţurcă

2 e numărul titlurilor de campion cîştigate de Falemi cu Steaua, ca jucător. Cu Camerun, cel mai important moment a fost disputarea finalei Cupei Confederaţiilor din 2003, pierdută cu Franţa, 0-1 după prelungiri

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.