Liga 1

Creţu e în topul celor mai slabi » Cluburile de top se luptă pe un jucător care n-a impresionat!

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Alexandru Creţu, jucătorul Iaşiului pe care se bat Steaua, Astra şi Dinamo, e printre cei mai slabi din Liga 1, potrivit InStat.

Cluburile de top din campionat luptă pentru achiziţionarea unui fotbalist care a atras atenţia în turul campionatului în ciuda rezultatelor slabe ale echipei sale.

Alexandru Creţu are 22 de ani şi interesul care i se arată e invers proporţional cu parcursul echipei sale. CSMS Iaşi e antepenultima, cu şanse mici să se mai salveze de la retrogradare, dar Steaua, Astra şi Dinamo au negociat recent pentru Creţu.

Cifre slabe, interes maxim!
Nici una nu a reuşit să-l cumpere, din cauza preţului stabilit de moldoveni. Iaşiul a cerut 500.000 de euro în schimbul fotbalistului care a evoluat în turul campionatului pe trei poziţii diferite: fundaş central, mijlocaş central şi atacant!

Polivalenţa lui Alex l-a făcut un jucător interesant pentru "granzi", cifrele InStat distrug "mitul" fotbalistului foarte promiţător: din 210 fotbalişti care au bifat măcar 10 partide în acest sezon, numai 13 sînt mai slabi decît Creţu, conform monitorizărilor! Dintre jucătorii cu index InStat mai slab, doar doi sînt fundaşi centrali, postul pentru care l-ar fi vrut pe ieşean şi Steaua, şi Dinamo.

"Cîinii" au vrut să-l împrumute
Campioana a propus 250.000 de euro pentru transferul definitiv al moldoveanului, o ofertă pe care Iaşiul a declinat-o, întrucît nu acceptă să scadă deloc din cerere. "Cîinii" îl doreau pe Creţu tot ca stoper, deoarece zona apărătorilor centrali e una extrem de vulnerabilă în echipa lui Mihai Teja.

Noul tehnician al roş-albilor are în Antalya un fundaş foarte tînăr, pe Nedelcearu, şi un  stoper la care clubul voia să renunţe, dar n-a mai făcut-o din pricina crizei: Alexandre Durimel.

Dinamo a încercat să-l împrumute pe Alex pînă în vară, pentru ca Teja să-şi dea seama exact dacă ieşeanul dă cel mai bun randament în apărare sau poate juca mai degrabă la mijlocul terenului. Iaşiul a respins şi propunerea de împrumut cu clauză de transfer definitiv în vară.

53,5% este procentajul duelurilor aeriene cîştigate de Creţu, în condiţiile în care liderul la acest capitol, Acka, are 83,7%

1,90 metri măsoară Creţu. Mijlocaşii centrali pe care îi foloseşte Steaua, Bourceanu, Prepeliţă, Breeveld, Neagu şi Filip, sînt, cu toţii, mai scunzi

"Steaua şi Dinamo înseamnă topul României, mai mult de atît nu se poate! Ştiu că au făcut oferte. La Steaua cred că aş putea să joc mijlocaş, fiindcă în apărare sînt mulţi jucători foarte buni, internaţional" (Alexandru Creţu, la DigiSport)

"Sînt înalt, dar am tehnică şi viteză bune. Defectul cred că-l constituie jocul de cap, nu e deloc grozav" (Alexandru Creţu)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.