Stranieri

A debutat Cristian Ponde la Sporting » Atacantul descoperit de GSP în 2005 a jucat primul său meci oficial, 2-3 cu Belenenses

Ponde (în tricoul în dungi al lui Sporting) a jucat 29 de meciuri la "naţionalele" lusitane U17, U18 şi U19

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Cristian Ponde, atacantul născut în Maramureş cu cetăţenie lusitană, a intrat în ultimele 7 minute ale meciului cu Belenenses, 2-3 în Cupa Ligii Portugaliei.

În primăvara lui 2014, Cristi Ponde era într-un moment excelent. Golgeterul "naţionalei" U19 lusitane, cu 8 goluri în 10 meciuri, talentatul atacant jucase şi marcase la prima echipă a lui Sporting într-un amical cu Penarol Montevideo. Nu a mai avut timp să debuteze şi oficial.

Pe 28 martie, puştiul descoperit de GSP în 2005, la piticii lui Olhanense, de unde a fost transferat la 10 ani de "leii" alb-verzi, s-a accidentat grav: o ruptură a ligamentului încrucişat anterior la genunchiul drept. Intervenţie chirurgicală, 6 luni de pauză.

"Ce nu te omoară te face mai puternic", spunea el atunci. S-a refăcut şi a revenit în iarbă, pregătit să urce iarăşi pe traseul întrerupt brusc în martie.

Leonardo Jardim, antrenorul care îl luase pe Ponde în cantonamentul seniorilor din Canada şi care îl aprecia, a plecat la Monaco, dar şi înlocuitorul său, Marco Silva, îl ştia pe vîrful cu dublă cetăţenie. Şi l-a promovat în grupele Cupei Ligii, oferindu-i primele sale 7 minute la 2-3 cu Belenenses.

20 de ani împlineşte Cristian Ponde pe 26 ianuarie, ziua cînd Jose Mourinho sărbătoreşte 52 de ani

45 de milioane euro este clauza de reziliere a contractului lui Ponde cu Sporting; expiră pe 30 iunie 2019

25 la sută din drepturile federative ale românului îi aparţin lui Jorge Mendes, impresarul lui Ronaldo

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.