Handbal

Concluzia celor şapte antrenori prezenţi la Comisia Tehnică a FRH despre viitorul selecţioner: "Să fie român!"

Mariana Tîrcă nu a mai antrenat "naţionala" feminină de senioare // Foto: Bogdan Bălaş (Braşov)

Articol de Marian Ursescu  —  marţi, 27 ianuarie 2015

Doar 7 antrenori din 14 au participat ieri la Comisia Tehnică a FRH, pentru a face propuneri vizavi de viitorul selecţioner al "naţionalei" feminine.

Comisia Tehnică a FRH s-a întrunit ieri la Braşov, principalul punct pe ordinea de zi fiind propunerile pentru viitorul selecţioner al reprezentativei feminine, după plecarea lui Gheorghe Tadici.

"Se pare că antrenorii nu au înţeles mesajul nostru. Au fost prezenţi doar şapte antrenori din cei 14 şi nu s-a înaintat nici o propunere. Una dintre dorinţele celor prezenţi a fost ca noul selecţioner să fie unul străin", a declarat Narcisa Lecuşanu, vicepreşedintele FRH, cea care a condus şedinţa.

O propunere pentru viitorul antrenor a venit totuşi, prin email, de la preşedintele de onoare al Comisiei Tehnice, Constantin Pilică Popescu. Octogenarul tehnician a propus ca de echipa naţională să se ocupe Mariana Tîrcă şi Costică Buceschi.

"Sîntem de acord cu un antrenor străin, dar să fie unul cu nume. Eu am propus-o pe Marit Breivik sau pe Olivier Krumbholz. Ei au demonstrat că au avut rezultate la echipa naţională. Aşa, aducem antrenor străin de dragul de a fi străin?", a comentat Bogdan Burcea, antrenorul Braşovului.

Tehnicienii au discutat şi despre numărul mare de jucătoare străine care nu ajută în nici un fel echipa naţională. "Tehnicienii au dreptate, dar avînd în vedere că eu am fost jucătoare şi am jucat mai mult în străinătate, nu ştiu dacă sînt eu îndreptăţită să vorbesc", a spus Lecuşanu.

Decizia numirii noului selecţioner va fi luată în Consiliul de Administraţie al FRH, a cărui dată nu a fost stabilită încă. Pe lista de aşteptare se zvoneşte că sînt mai multe nume: Mariana Tîrcă, Bogdan Burcea, Costică Buceschi, Florin Pera, dar şi Jakob Vestergaard sau Tonje Tiselj.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.