Ciclism

"Dacă m-aş întoarce în timp, aş trişa din nou!" :O » Interviu senzaţional, cu cărţile pe masă, cu Lance Armstrong la BBC

Lance Armstrong, foto: reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 27 ianuarie 2015

Într-un interviu pentru BBC, fostul ciclist american Lance Armstrong a fost întrebat despre mai multe subiecte legate de doping. Cu 7 Tururi ale Franţei retrase după o investigaţie mamut a Agenţiei Americane Antidoping, Armstrong nu a arătat, din nou, remuşcări

Lance Armstrong a fost supus de reporterul BBC la un exerciţiu de imaginaţie. Întrebarea a fost simplă, ştiind tot ce ştie acum, dacă ar face o călătorie în timp, ar mai trişa?

"Dacă aş fi în 2015, nu, nu m-aş mai dopa, fiindcă se poate să cîştigi şi fără. Dar dacă m-ai duce înapoi în 1995, cînd dopingul era peste tot, foarte probabil aş face acelaşi lucru. Cred că tuturor, dacă ne-am întoarce în 1995, ne pare rău de ce a fost atunci. Ştii pentru ce îmi pare rău cel mai tare? Că am fost puşi în poziţia aia. Mi-ar fi plăcut să putem concura om versus om, doar cu pîine şi apă, dar nu era posibil.

Dar cînd toată lumea a lua acea decizie (de a se dopa), cînd plutonul a luat acea decizie, cînd echipa mea a luat acea decizie, alături de mine, a fost decizie proastă într-o perioadă imperfectă. Dar au fost şi lucruri care au dus la creşterea sportului", a explicat Armstrong, care a indicat înzecirea cifrei de afaceri a producătorului de biciclete Trek şi fundaţia sa, Livestrong, ca argumente pozitive ale perioadei.

[Citeşte şi: Lance Armstrong: "Am folosit EPO, testosteron, transfuzii sanguine. Totul a fost o mare minciună"]

Ce ar schimba, totuşi? "Aş vrea să schimb omul care a făcut acele lucruri inacceptabile, nu deciziile, ci felul în care am acţionat. Felul în care acel om a tratat oamenii, cum nu s-a putut opri din luptă, a fost de nescuzat. E foarte bine să lupţi încontinuu la antrenamente, în curse, dar nu şi la conferinţele de presă sau la nivel personal. Am fost un nenorocit, ăla e omul pe care nu vreau să-l aduc niciodată înapoi!"

În vîrstă de 43 de ani, Lance Armstrong a fost radiat din istoria ciclismului. Organizatorii Turului Franţei au decis să nu acorde nimănui titlurile cîştigate în perioada 1999-2005 şi să şteargă cu buretele toată cariera texanului. Întrebat de această situaţie, Armstrong a declarat: "Ca fan al ciclismului, cred că trebuie să fie un cîştigător al acelor titluri.

A fost un calup de ani, în Primul Război Mondial, cînd nu a existat niciun cîştigător, la fel s-a întîmplat şi în Al Doilea Război Mondial, după care, dacă te uiţi în palmaresul Turului, pare că a mai fost un război mondial! Nu cred că istorie e o prostie, timpul rectifică o mulţime de lucruri. Dacă mă întrebi ce se va întîmpla în următorii 50 de ani, cred că acele locuri 1 vor fi umplute. Eu cred că eu am cîştigat acele Tururi!"

[Citeşte şi: Doi ani de la dezastrul Lance Armstrong » Interviu EXCEPŢIONAL cu Radu Banciu şi Radu Naum: "Nu e nici o diferenţa între Armstrong, Messi sau Nadal!"]

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.