Volei

Aproape de perfecţiune » CVM Tomis a pierdut returul cu Copra Piacenza, dar a terminat pe primul loc şi e deja calificată

Jekov şi Spînu au pus umărulla calificarea constănţenilor

Articol de Ionuţ Coman  —  Monday 30th of November -0001 12:00

CVM Tomis a pierdut la mustaţă în faţa italienilor Copra Piacenza, dar a încheiat grupa pe primul loc şi era deja calificată în play-off-ul Ligii Campionilor, o premieră pentru voleiul românesc.

Calificaţi deja în play-off de pe primul loc al grupei A din Liga Campionilor, constănţenii au abordat ultimul meci din faza grupelor cu gîndul de a oferi un spectacol de gală celor peste 1.000 de fani din tribune. Adversarul a fost unul pe măsură, Copra Piacenza, formaţie care avea nevoie de cel puţin un punct pentru a o însoţi pe CVM Tomis în faza eliminatorie.

Fără presiune, dar cu dorinţa de a obţine a şasea victorie din tot atîtea jocuri, elevii lui Martin Stoev au oferit volei de nivel înalt în primul set. Nu şi eficient. Mai concentraţi, italienii au speculat orice oportunitate de a puncta şi s-au instalat la conducere pe tabela de marcaj.

Orgoliul i-a trezit pe campionii României, care au reacţionat rapid. Blocajele lui Spînu şi Stanciu, dublate de serviciile ca din tun trimise de Simeonov au restabilit egalitatea.

Final dramatic
Revenirea gazdelor a continuat în debutul setului trei, dar, speriaţi de posibilitatea ratării principalului obiectiv al sezonului, italienii s-au întors în joc. Impulsionaţi de veteranii Papi (42 de ani) şi Zlatanov (39 de ani), oaspeţii au condus şi la cinci puncte, însă finalul a fost încins.

Două servicii trimise direct în fileu de cei mai experimentaţi jucători constănţeni, Simeonov şi Jekov, au înclinat balanţa către gruparea din Peninsulă. Pentru ca spectacolul să fie total, gazdele şi-au încordat muşchii şi au arătat de ce sînt pe primul loc, cîştigînd setul al patrulea la capătul unui adevărat maraton şi trimiţind meciul în tie-break. Setul decisiv a fost cireaşa de pe tort.

În ciuda oboselii, jucătorii s-au întrecut în execuţii spectaculoase, cu un final de-a dreptul dramatic, cu trei mingi de meci ratate de gazde. Norocul le-a surîs italienilor, care i-au provocat lui CVM Tomis primul eşec al sezonului.

Succes al oaspeţilor cu 3-2 (25-17, 21-25, 25-23, 26-28, 18-16) şi prezenţă în play-off pentru ambele combatante. Una istorică însă pentru CVM Tomis, prima echipă din voleiul masculin românesc care trece de faza grupelor în noul format al Ligii Campionilor.

"Am fost aproape să încheiem doar cu victorii. Ne-am dorit mult să cîştigăm, dar italienii au fost mult mai buni decît în tur şi nici noi nu sîntem foarte proaspeţi", a declarat la cald jucătorul contănţenilor, Bojan Janic.

Fără favorţi
Ieşiţi din faza grupelor de pe prima poziţie, constănţenii au şansa de a primi un adversar mai accesibil în faza grupelor, mai ales că au scăpat de echipele din Rusia, cîştigătoarele ultimelor trei ediţii ale Ligii Campionilor, dar şi de două dintre reprezentantele campioanei mondiale, Polonia.

Jucătorii de la CVM Tomis aşteaptă totuşi cu emoţii tragerea la sorţi, programată mîine, la Luxemburg, şi au o singură dorinţă: să nu aibă prea mare ghinion. "Sper să avem şi un pic de noroc, dar şi dacă vom da peste o echipă puternică vom face totul să cîştigăm", a spus după meci antrenorul CVM Tomis, bulgarul Martin Stoev.

"Avem cinci victorii şi jumătate. Contează că a fost o partidă frumoasă şi publicul s-a simţit extraordinar. S-au întîlnit două mari campioane şi ambele ar fi meritat să cîştige" (Martin Stoev, antrenor CVM Tomis)

"Cu cît mai puternic va fi adversarul, cu atît mai bine. Am făcut deja istorie şi am arătat că ne putem lupta de la egal la egal cu oricine" (Bojan Janic, jucător CVM Tomis)

"A fost o adevărată bătălie şi am resimţit-o fizic, dar sîntem fericiţi că mergem în play-off fără să stăm la mîna altora" (Samuele Papi, jucător Piancenta, triplu cîştigător al Ligii Campionilor)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.