Campionate

Emoţii mari la Cupa Africii! Coasta de Fildeş s-a calificat greu în "sferturi", însă cealaltă formaţie care merge mai departe se va afla după o tragere la sorţi

FOTO: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 28 ianuarie 2015

Echipa naţională a Coastei de Fildeş s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Africii pe Naţiuni, însă cea de-a doua formaţie din grupa D care va accede în faza următoare a competiţiei se va stabili între Guineea şi Mali în urma unei trageri la sorţi care va avea loc mîine. 

Coasta de Fildeş a cîştigat cu 1-0 în faţa Camerunului prin golul marcat de Gradel, în minutul 36, după un şut frumos din afara careului la colţul scurt.

Guineea şi Mali au încheiat la egalitate, la Mongomo, scor 1-1 , Constant a deschis scorul în minutul 15, din penalti, însă Mali a egalat prin Maiga, în minutul 47. Mali a ratat şi un penalti prin Keita, în minutul 18.

În urma acestor rezultate, grupa a fost cîştigată de Coasta de Fildeş, cu cinci puncte, în timp ce Camerunul a încheiat pe ultimul loc, cu două puncte.

Guineea şi Mali au încheiat grupa la egalitate perfectă, cu cîte trei puncte şi golaveraj 3-3. Echipa care se va califica în sferturile de finală se va stabili joi prin tragere la sorţi, chiar dacă iniţial trebuia ca acest lucru să se întîmple pe stadion, după meci, în faţa fanilor.

În sferturile de finală ale Cupei Africii pe Naţiuni, Coasta de Fildeş va întîlni reprezentativa din RD Congo, iar Tunisia va juca împotriva selecţionatei care va cîştiga tragerea la sorţi dintre Guineea şi Mali.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.