Liga 1

Atac dur al lui Marius Şumudică după deciziile LPF: "O idioţenie! Cea mai mare cretinătate din fotbalul românesc"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 29 ianuarie 2015

Marius Şumudică, antrenorul echipei Concordia Chiajna, a comentat decizia LPF de a schimba modul de organizare al Ligii 1 şi condiţiile de a transfera stranieri în Liga 1.

"Este o idioţenie din toate punctele de vedere, aşa cum este o idioţenie să retrogradeze şase echipe. Nu mă tem că echipa mea va retrograda, dar este cea mai mare cretinătate din fotbalul românesc. Nu există nici o ligă în care se retrogradeze şase echipe!

Şi nu mi se pare normal nici să pui condiţiile acestea de a aduce stranieri. Ar trebui mai multă îngăduinţă, pentru că CFR Cluj a cîştigat campionatul cu străini şi a jucat bine în Europa. Regula asta impiedică să apară jucători de valoare precum Eric, Fatai, Wesley sau Adailton.

Eu înţeleg că vrei să ajuţi jucătorii români, dar poţi face altceva. Dacă ai curaj, fă un campionat de 20 de echipe şi dă şanse tinerilor să joace. Pune echipele româneşti să joace cu jucători sub 21 de ani, cu juniori, dar lasa-mi posibilitatea de a aduce un brazilian care poate fi mai bun decît orice am eu la Chiajna", a declarat Şumudică.

LPF a decis că din sezonul următor să fie 14 echipe în Liga 1, iar la finalul acestui retur vor retrograda şase echipe. De asemenea, din 2016 cluburile vor putea să transfere un jucător din afara Europei doar dacă acesta a jucat de cel puţin trei ori pentru naţionala ţării sale în ultimul an.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.