Liga 1

U Cluj atacă dur decizia LPF: "Este o aberaţie intenţia limitării accesului străinilor în România!"

Articol de Eduard Apostol  —  vineri, 30 ianuarie 2015

Există şi cluburi în România care nu privesc cu ochi buni limitarea accesului stranierilor în campionatul intern.

Vlad Munteanu, preşedintele celor de la U Cluj, a criticat intenţia pe GSP.RO: "Mi se pare o aberaţie! Ne îngrădesc dreptul la a cîştiga nişte bani. Dacă eu am posibilitatea să aduc un jucător african de o valoare mică şi căruia îi poate creşte valoarea în timp, de ce să n-o fac?!

De ce să nu am şi alte venituri decît drepturile TV? Păi, noi căutăm să nu mai stăm doar în banii de la TV, iar ei asta ne obligă să facem. Acelaşi caz este şi cu brazilienii. Dacă jucătorii au convocări, valoarea lor de piaţă nu mai este de România. În cazul în care aduc 3 "petarde" de extracomunitari, eu, ca şi club, sufăr primul.

Trebuie găsite alte soluţii, limite de vîrstă etc. E foarte bine că vrem să promovăm fotbalistul român, dar pînă atunci, FRF şi LPF să ne ajute să formăm campionat de tineret sau unul zonal şi cu faze finale. Să ne oblige să le avem şi să susţină financiar. Aşa ajută, dacă vor!", a reacţionat conducătorul ardelenilor.

"Mengolo are ofertă de 400.000 de euro"
A oferit şi un exemplu concret: "Mengolo este extracomunitar, a venit liber în România şi am avut deja oferte pe el de 400.000 de euro şi nu i-am dat drumul". Vlad Munteanu a încheiat: "Mai bine, cei în drept să se ocupe de schimbarea Legii Sportului. Aşa ajută tot fotbalul românesc şi alte sporturi. Decizii mici, fotbal mic, schimbări mari, sportul trăieşte şi imaginea României prin sport va creşte enorm".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.