Campionate

Gazdă-surpriză pentru Campionatul Mondial din 2026: "Nu s-a jucat niciodată pe acel continent"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Friday, 30 January 2015

Preşedintele FIFA, Sepp Blatter, a început campania pentru un nou mandat afirmînd că Australia merită să organizeze în premieră Cupa Mondială.

Australia a obţinut un singur vot cînd a candidat pentru găzduirea turneului final din 2022. Organizarea competiţiei a revenit Qatarului."Australia este singurul continent care nu a găzduit niciodată turneul final al Cupei Mondiale, deşi Mondialele Under-20 au avut loc aici în 1981 şi 1993", a scris vineri Blatter în primul său articol în săptămînalul FIFA după ce a confirmat că se va prezenta pentru al cincilea mandat la alegerile prevăzute în luna mai.

"Este esenţial o omisiune nefericită în istoria sportului, fiindcă foarte puţine ţări se pot lăuda cu o asemenea bogată cultură sportivă şi o lungă listă de campioni.

Sportul, cu fotbalul într-un rol central, este un element definitoriu în viaţa cotidiană în Australia, nu în ultimul rând pentru femei şi juniori.

Jocurile Olimpice din 1956 de la Melbourne şi ediţia din 2000 de la Sydney au stabilit noi repere pentru epocile lor. Aşa că putem spune cu încredere că ar fi mai mult decît meritat ca Australia să organizeze cândva Cupa Mondială", a scris Blatter,  conform Agerpres.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.