Magrebienii acuză confederaţia africană că a propulsat în semifinale ţara gazdă, echipa dictatorului Obiang. Sîmbătă, un penalty şi o lovitură liberă inventate au ajutat decisiv Guineea Ecuatorială.
Marocul a refuzat să mai organizeze CAN 2015 din cauza pericolului Ebola şi numai Guineea Ecuatorială a acceptat competiţia, cu orice riscuri. Pentru că dictatorul Teodoro Obiang, preşedinte de 36 de ani, voia să-şi vadă "naţionala", care nu se calificase la turneul final.
VIDEO: Vezi AICI golurile meciului!
Şi echipa sa, locul 118 în topul FIFA, e în semifinale la a doua participare (de fiecare dată ca ţară gazdă). Propulsată de confederaţia africană (CAF).
Sîmbătă, în minutul 90+2, cînd tunisienii lui Ben Youssef aveau 1-0, arbitrul Rajindraparsad Seechurn (Mauriţius) a inventat un penalty la o simulare grotescă. De 1-1. Apoi, şi o lovitură liberă. De 1-2. Iar după acest gol, a ajutat "tunetele naţionale" să reziste. Cu toate trucurile antifotbal.
La sfîrşit, magrebienii l-au înconjurat pe Seechurn, gata să-l linşeze. "Acel penalty e inacceptabil! Nu-mi venea să cred! O mare nedreptate", a protestat selecţionerul Leekens, iar presa din Tunis a acuzat: "Ne-au furat! 11 metri inexistent şi lovitură liberă imaginară".
Şeful delegaţiei tunisiene, Ben Omrane, a fost cel mai dur: "Furt? Nu! A fost viol! Un adevărat hold-up".
"Acest arbitru trebuie suspendat pe viaţă pentru a salva fotbalul african. Ne-a lovit în inimă. Ne-a ucis! Dumnezeu îl va pedepsi" (Georges Leekens, selecţioner Tunisia)
"CAF a ales un arbitru de casă, pe care-l foloseşte pentru afacerile sale murdare. Un arbitru hoţ, fără credinţă şi fără lege" (Hicham Ben Omrane, şef delegaţie Tunisia)
"E anormal. Toată lumea a văzut ce s-a întîmplat. Issa Hayatou nu mai poate conduce fotbalul african. Să plece, e o ruşine!" (Ahmed Akaichi, atacant Tunisia)
{{text}}