Anchetele Gazetei

UPDATE Rudel Obreja a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii DNA pentru neregulile de la "Gala Bute"!

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 02 February 2015

Astăzi au avut loc mai multe descinderi în dosarul "Gala Bute", iar unul dintre cei aduşi la sediul DNA a fost Rudel Obreja. În jurul orei 20:00, Mediafax a anunţat că fostul preşedinte al FR Box a fost reţinut de procurorii DNA.

UPDATE 20:25 Procurorii DNA l-au reţinut pe Obreja pentru spălare de bani, evaziune fiscală şi complicitate la abuz în serviciu în cadrul dosarului "Gala Bute". Avocatul său, Cătălin Dancu, a declarat la ieşirea din sediul DNA că Rudel Obreja a fost reţinut pentru 24 de ore, urmînd să fie prezentat marţi la instanţa supremă cu propunere de arestare preventivă.

Dancu a precizat că Obreja a dat o declaraţie amplă în faţa anchetatorilor în care a respins acuzaţiile ce i-au fost aduse, şi anume cele de spălare de bani, evaziune fiscală şi complicitate la abuz în serviciu.

Avocatul a mai spus că, din punctul său de vedere, faptele lui Obreja nu au nici o legătură cu Elena Udrea sau senatorul Ion Ariton şi că este posibil ca şi fostul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu, să fie chemat la audieri.

Ştirea iniţială:
La sosirea la DNA, Rudel Obreja a fost însoţit de mascaţi şi a declarat că nu era nevoie de licitaţie pentru gala în care Lucian Bute a boxat.

"Toţi banii au fost rulaţi prin bancă. Nu era necesară o licitaţie pentru că exista o singură companie care se putea ocupa de acest eveniment", a spus Rudel Obreja în momentul cînd a fost ridicat şi dus la sediul DNA.

Fostul pugilist român a evitat însă să răspundă cînd a fost întrebat dacă Elena Udrea are vreo implicare în acest caz.

În dosarul "Gala Bute", prin rechizitoriului din 6 noiembrie 2013, procurorul de caz a dispus trimiterea în judecată a lui Rudel Obreja pentru fapte corupţie.

Citeşte şi: Surse DNA: Ion Ariton a recunoscut implicarea Elenei Udrea în dosarul Gala Bute

Adrian Gărdean, chemat la audieri în Dosarul Gala Bute! Gazeta a scris în aprilie despre dedesubturile implicării "regelui neîncoronat" al Văii Jiului în acest caz

Cine a turnat-o pe Elena Udrea si de ce dosarul s-a încheiat acum?

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.