Liga 1

Dan Adamescu, cel care a cerut intrarea în insolvenţă a Oţelului, a fost condamnat la 4 ani de închisoare

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 02 februarie 2015

Omul de afaceri Dan Adamescu, fost patron al clubului Oţelul, a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la patru ani şi patru luni de închisoare.


Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a decis, în dosarul privind intervenţii în cazuri de insolvenţă, că omul de afaceri Dan Adamescu este vinovat pentru faptele de corupţie de care l-au acuzat procurorii şi l-au condamnat la patru ani şi patru luni de închisoare cu executare, potrivit Mediafax.

Dan Adamescu este acuzat că ar fi mituit mai mulţi magistraţi prin intermediul fiului său şi a unui avocat. El voia soluţionarea favorabilă a unor cazuri de insolvenţă la unele firme la care este acţionar, printre care şi clubul Oţelul. Potrivit referatului întocmit de procurorii DNA, clubul patronat de Dan Adamescu ar fi intrat în insolvenţă în mod ilegal.

Clubul Oţelul a cerut declanşarea procedurii de insolvenţă, în iulie 2013, deşi a înregistrat profit de 12 miliarde de lei vechi la finalul anului 2012. Judecătorul Mircea Moldovan, care a primit o condamnare de 22 de ani, s-a asigurat că Oţelul va intra în insolvenţă.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.