Tenis

Două finale, două editoriale care pun degetul pe rană! » Geambaşu: "Unii cred în Moş Crăciun, eu cred într-un doping la nivel înalt!"

foto: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 03 februarie 2015

În cărţile de istorie, ediţia din acest an a Australian Open va arăta bine. Americanca Serena Williams şi sîrbul Novak Djokovici au ridicat tribunele în picioare prin evoluţiile lor, iar lumea tenisului a văzut un turneu în care ambele numere 1 mondial şi-au onorat sportul. Sau nu?

Editorialistul Gazetei Sporturilor, Cristian Geambaşu, crede că, dincolo de flori, şampanie şi veselie, tenisul ascunde în dulap cel mai înfiorător schelet al sportului modern: dopingul! Este pentru prima oară în România cînd un jurnalist sportiv abordează tranşant problema dopajului şi a minciunii organizate pe care o presupune. Cele două editoriale dedicate finalelor de la Australian Open dezvrăjesc sportul alb şi merită citite cu atenţie.

1. Hercule în fustiţă
"Serena este o femeie în carcasă de bărbat. Şi luaţi cum vreţi afirmaţia, la propriu sau la figurat! Serena are ceva nativ androgin, greu de spus cît au contribuit la asta şi tratamentele. Şi luaţi din nou la propriu afirmaţia! Să serveşti constant de-a lungul unei finale cu viteze medii între 180-190 de kilometri la oră, ba, mai mult, să îmbini puterea mingii pe care o trimiţi de la peste doi metri peste adversara-victimă cu efecte care o aruncă în afara terenului, asta nu este la îndemîna unei femei obişnuite" Citeşte continuarea

2. Hercule în pantaloni scurţi
"Rezistenţă în “raliuri”, sînge rece, respiraţie controlată, privire rece, oţelită, decizii rapide şi corecte. Aşa a arătat Nole în a doua jumătate a finalei. Cum a fost posibil ca Djokovici să se elibereze dintr-o dată de toată zgura trupului şi a plămînilor pe hardul australian, iar Murray să se prăbuşească? Răspunsul unanim acceptat: munca, dragilor! M-u-n-c-a. Dar nu dopaj! Dopaj? Puşchea pe limbă, băi editorialistule! Băi “putoare care stai cu fundul pe scaun şi «decît şti să critici»!” Citeşte continuarea

Cu cîţiva ani în urmă, Roger Federer îi făcea naivi pe cei care credeau că tenisul e un sport curat şi cerea intensificarea luptei împotriva dopajului. Andy Murray, pierzătorul din finala din acest an de la Australian Open, era de aceeaşi părere. În epoca recordurilor fără număr, credeţi că tenisul a ajuns un sport infectat de dopaj?

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.