Nationala

Sven Goran Eriksson îl gratulează pe cel mai bun fotbalist român: "Gică e mai cunoscut decît Dracula"

Eriksson a luat fanionul cu emblema clubului din Bănie, urmărindu-l cu atenţie preţ de cîteva secunde

Articol de Eduard Apostol  —  vineri, 06 februarie 2015

Suedezul de 67 de ani n-a uitat nici duelul cu Craiova Maxima, din 1983, cînd a eliminat Ştiinţa, cu Benfica, din semifinalele Cupei UEFA.

Sven Goran Eriksson a împlinit ieri 67 de ani! Nu-i arată, însă nici nu mai e un tinerel, mai ales că a avut o viaţă destul de tumultuoasă. Suedezul s-a duelat din nou cu Sorin Cârţu, după 32 de ani de la celebra dublă dintre Benfica şi Universitatea Craiova (0-0, 1-1), cînd lusitanii au barat drumul oltenilor spre finala Cupei UEFA. Tot egalitate a fost şi miercuri, 2-2, într-un amical din Antalya între CSU şi Shanghai East Asia.

"L-am vrut pe Balaci"
"Am avut şi şansă atunci, dar Benfica avea echipă bună. Mă încearcă nostalgii, eram tînăr... Pentru mine a reprezentat un sezon de vis, care mi-a dat elan în viaţă şi-n carieră. Aşa e la fotbal, unii cîştigă, alţii pierd. Nu-mi mai aduc aminte numele celor cu care m-am confruntat, însă, revăzîndu-l pe Cârţu, am avut un deja vu. Recunosc, de Balaci mi-era cel mai mult teamă, pentru că el făcea jocul românilor. L-am vrut, ulterior, în echipa mea, nu s-a putut", a povestit suedezul pentru Gazeta Sporturilor. Benfica avea să piardă finala cu Anderlecht: 0-1 şi 1-1.

"Îmi plăcea de Gică"
Eriksson a vorbit şi despre Hagi: "Îmi plăcea de el ca fotbalist şi am fost surprins, acum mai mulţi ani, cînd el făcea meciuri fantastice în Europa, să aflu că sîntem născuţi în aceeaşi zi, pe 5 februarie. Îl aştept în China, ar putea să aibă o experienţă senzaţională. El e cel mai cunoscut român, peste Dracula chiar! Un fotbalist extraordinar, mi-aş dori să reuşească şi ca antrenor, niciodată nu e prea tîrziu".

6 milioane de euro este suma pe care Erikson o cîştigă anual la Shanghai East Asia

"Aştept confruntările cu Cosmin Contra, a preluat echipa antrenată de mine înainte. Este un tînăr capabil, l-am urmărit, vor fi meciuri tari. Iar el va vedea că în China se poate face performanţă" (Sven Goran Eriksson, antrenor Shanghai East Asia)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.