Amicale

Atac OK, apărare vraişte! » Dinamo a pierdut şi cu Legia Varşovia din cauza unei defensive de coşmar, scor 2-4

Fostul "astral" Cristescu a jucat 74 de minute aseară, însă n-a părut în apele sale

Articol de Justin Gafiuc  —  Monday 30th of November -0001 12:00

"Cîinii" au luat 4 goluri în numai 21 de minute în prima repriză, cînd au arătat precum o echipă de duzină.

La umbra The Rock, stînca Gibraltarului, ale cărei contururi domină orizontul arenei din Algeciras, "cîinii" au falsat din nou. Primul eşec în turneul andaluz, 0-1 cu Lokomotiv Moscova, a fost urmat aseară de o nouă înfrîngere în faţa unui adversar de forţă, liderul din Polonia, Legia Varşovia.

Mai multe imagini de la meci!

Un 2-4 care creează şi mai multă confuzie în tabăra alb-roşie cu mai puţin de două săptămîni înainte de startul sezonului de primăvară. Asta chiar dacă pasul strîmb făcut în faţa leşilor s-a produs în absenţa tripletei Lazăr - Nedelcearu - Filip, aflată la "naţională".

Ce n-a mers
- A devenit un refren amar: apărarea suferă parcă de o boală fără leac. Ezitări în lanţ şi intervenţii nesigure pe flancuri, lipsă de coordonare şi de agresivitate pe zonă centrală, ieşiri din apărare la limita infarctului. Defensiva e ruptă parcă dintr-un film horror!

- Construcţia funcţionează greoi şi pe trasee accidentale. Roş-albii n-au legat două variante de atac din care să se înţeleagă existenţa unor automatisme, măcar în stare primară. Sînt multe momente în care parcă fiecare joacă pentru el.

- Ieşirile la ofsaid arată deseori ca o sinusoidă care-i leagă pe apărători, nu o linie dreaptă, care să ajute la scoaterea adversarului din joc. Arată şi a lipsă de comunicare.

- Deşi a înscris primul gol al dinamoviştilor, Grozav a dispărut literalmente din joc. E vechea lui meteahnă a tentaţiei de a se ascunde în bandă şi de a nu fi un estet al jocului colectiv.

- Distanţele între linii capătă uneori dimensiuni comice. Echipa e pur şi simplu fracturată pe 25-30 m din cîmpul de joc, unde adversarul poate dansa pe orice melodie îşi propune.

Ce a mers
- Rotariu şi Bilinski au fost cei mai vii oameni ai "cîinilor" în ofensivă. Dorin a încercat cîteva finalizări personale de efect, iar Kamil s-a aflat de fiecare dată la punctul potrivit de întîlnire cu mingea la puţinele centrări venite pe numele său.

- Cînd a intrat, Marius Niculae a venit cu un plus de determinare şi de inspiraţie. A căutat mai degrabă pasa decisivă decît lovitura de graţie, nu mai poate alerga precum în tinereţe, dar se simte în exprimarea lui rasa unui jucător de calitate. I-a şi ieşit pînă la urmă golul doi al "cîinilor", cu o finalizare spectaculoasă.

Dinamo - Legia (Polonia, I)    2-4
Au marcat: Grozav (9), M. Niculae (79) / Ryczkowski (24, 32), Jodlowiec (29), Radovici (45)

Dinamo: Marc - Fai, L. Goian, Durimel, Bărboianu - M. Cristescu, El Hamed - Matei, Alexe, Grozav - Bilinski. Au mai intrat: Rotariu, Cordoş, M. Niculae, Boubacar, I. Şerban, Henrique

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

"Fane! Jucăm şi noi?"
Teja s-a agitat permanent pe mrginea terenului. Iar unul dintre golurile polonezilor, la care defensiva s-a oprit inexplicabil, l-a scos din pepeni pe tehnician, care a început să-i ia la întrebări pe oamenii din apărare: "Fane! Duri! Jucăm şi noi? De ce vă opriţi?!". Enervat apoi de brizbrizurile exagerate, le-a amintit în repetate rînduri elevilor săi ordinul jocului dintr-o bucată: "Touch and go! Da? Touch and go!".

Machado liber, Marc mai aşteaptă
Comisia de Recurs l-a declarat ieri liber de contract pe fundaşul portughez Ricardo Machado, 26 de ani. În cazul lui Andrei Marc decizia s-a amînat pentru săptămîna viitoare. Machado a confirmat informaţia exclusiv pentru GSP.ro: "Sînt liber, urmează să văd cu cine semnez. Dinamo e o variantă, dar am şi o ofertă din străinătate. Vreau să vorbesc cu agentul meu şi cu familia pentru a vedea ce este mai bine pentru mine".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.