Liga 1

OFICIAL Petrolul a intrat în insolvenţă » S-a stabilit şi administratorul judiciar! Echipa nu va putea participa în cupele europene

Articol de Vlad Nedelea  —  Friday, 06 February 2015

CFR Cluj a fost depunctată acum două zile cu 24 de puncte după ce a intrat în insolvenţă şi a ajuns pe ultimul loc. 

UPDATE 16:20: Tribunalul Prahova a admis cererea celor de la Petrolul Ploieşti de intrare în insolvenţă, stabilind totodată şi administratorul judiciar pe care îl vor avea: societatea Via Insolv SPRL.

****

Acum, şi Petrolul îi calcă pe urme. Formaţia de pe locul 3 (pînă cînd se va soluţiona situaţia lui CFR Cluj) a depus la Tribunalul Prahova cererea de intrare în insolvenţă.

În acest caz, dacă cererea va fi acceptată, Petrolul nu va mai avea dreptul de a juca în cupele europene în sezonul viitor, intrînd în aceeaşi situaţie în care se află deja Dinamo, Rapid, Oţelul, CFR Cluj, CS U Craiova şi U Cluj.

Este destul de bizară această decizie avînd în vedere că directorul general al clubului, Andi Crîngu, anunţa în zilele trecute că nu se pune problema intrării în faliment a clubului.

"Nu vom intra în faliment. Vom primi bani din drepturile TV şi deficitul va fi de aproximativ trei milioane de euro.

Nu putem vorbi de faliment, ci de o eventuală vînzare. Petrolul este de vînzare, ca orice alt club din lume", declara Crîngu, într-un interviu acordat în GSP.

După arestarea finanţatorului Dan Capră, prahovenii s-au confruntat cu mari probleme financiare, iar o parte dintre jucătorii importanţi ai echipei deja au părăsit clubul în această iarnă.

"Vindem jucători şi evităm falimentul"

Directorul general al clubului, Andi Crîngu, a vorbit pentru GSP.RO despre această problemă:

"Da, este totul adevărat. Am depus această cerere de intrare în insolvenţă pentru că era singura soluţie pe care o avea la ora actuală. Este un pas spre evitarea falimentului.

Nu va fi vorba despre o depunctare, aşa cum s-a întîmplat la CFR Cluj. Totul este sub control. Vom vinde cîţiva jucători importanţi pentru a rămîne pe linia de plutire.

Avem ceva oferte pe care le vom discuta în zilele următoare", a spus Andi Crîngu pentru GSP.RO.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.