Liga 1

Mihai Teja acuză programul prea dur de amicale de la Dinamo: "Parcă sîntem în grupele Europa League"

Articol de Justin Gafiuc, Raed Krishan (foto)  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Tehnicianul din Ştefan cel Mare spune că seria de jocuri de pregătire numai cu adversari foarte puternici dă peste cap prepararea returului, dar punctează că "echipa va creşte constant".

Dinamo nu funcţionează la parametri optimi în pregătiri, pierde pe bandă rulantă, jocul scîrţîie zgomotos, dar Mihai Teja nu se declară îngrijorat. După eşecul fără drept de replică suportat contra Legiei Varşovia, 2-4, antrenorul "cîinilor" a explicat că "lucrurile nu pot merge perfect atîta vreme cît sînt şapte, opt jucători noi, de la care n-ai cum pretinde să existe coeziune în numai cîteva zile. E nevoie de timp pentru a crea o nouă echipă puternică şi asta se va întîmpla cu răbdare".

"Aiureală Fai, fază fixă, lipsă de reacţie"
Iar Teja parează tema înfrîngerilor în lanţ din partidele amicale prin argumentul programului făcut dincolo de opţiunile sale: "Am preluat un program de meciuri gata stabilit în momentul cînd am venit la club. Dacă ar fi fost după mine, n-aş fi pus niciodată să jucăm la rînd numai cu formaţii de nivel Europa League: Lokomotiv Moscova, Legia, Elfsborg. Parcă sîntem într-o grupă de calificare! Plus Guangzhou şi Paranaense, alte două echipe tari. Aş fi ales şi întîlniri mai puţin solicitante. Sigur, asta nu scuză cu nimic, de exemplu, modul în care am luat golurile contra Legiei. O aiureală a lui Fai, o fază fixă, o lipsă de reacţie în defensivă".

"Regret că echipa se demoralizează la gol încasat"
Remarcă şi oboseala acumulată în cantonament, pentru că "n-am venit în Spania să ne relaxăm. Sînt antrenamente tari, fizice, trebuie să acumulăm, să fim la un nivel de competiţie în maximum două săptămîni, cînd se reia sezonul. Ce-o să fac acum? Să odihnesc echipa pentru un amical cu Legia?! Îmi pare însă rău că grupul se demoralizează imediat dacă încasează un gol, ceea ce s-a întîmplat şi cu Legia. Am remarcat însă că jucătorii devin tot mai receptivi la ceea ce le cer, înţeleg mesajele mele şi sînt sigur că vom creşte constant".

"Nu există nici o presiune internă din cauza înfrîngerilor din amicale. Nu sînt importante acum rezultatele. Sigur, suporterii ar dori să învingem întotdeauna, poate sînt dezamăgiţi momentan, dar înţeleg şi ei situaţia" (Mihai Teja, antrenor Dinamo)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.