Campionate

Vînaţi cu elicopterul! » Fanii Guineii Ecuatoriale şi-au atacat adversarii la meciul cu Ghana, din semifinalele Cupei Africii

+3 Foto
Cea mai eficientă metodă de a-i împrăștia pe huligani: un elicopter

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Meciul de la Malabo a fost întrerupt aproape 40 de minute, timp în care poliţia şi-a întrebuinţat tot arsenalul pentru a potoli spiritele.

Semifinala Guineea Ecuatorială - Ghana (0-3) era deja jucată în minutul 83, cînd s-a dezlănţuit iadul la Malabo. Golurile lui Jordan Ayew (42, penalty), Mubarak (45), Andre Ayew (75) şi bucuria fanilor "Black Stars" i-au înfuriat pe localnici, care au început să arunce în ei şi spre teren cu tot ce le-a picat în mînă: pungi şi sticle cu apă, pahare, doze şi pietre.

Arbitrul gabonez Eric Otogo-Castagne a oprit imediat meciul, iar fanii ghanezi, protejaţi de scuturi, au reuşit să se refugieze pe pista de atletism a arenei, în spatele uneia dintre porţi.

Degeaba a făcut apel la calm ministrul sporturilor guinean. A fost nevoie de un elicopter al poliţiei, de bastoane şi de gaze lacrimogene pentru a descuraja şi împrăştia sutele de huligani. Bilanţul: cel puţin 5 răniţi.

Partida s-a reluat după aproape 40 de minute, timp în care televiziunea locală a întrerupt transmisia, însă toată lumea a stat cu sufletul la gură pînă la fluierul final. Potrivit jurnaliştilor locali, incidentele au continuat pe străzile oraşului şi s-au soldat cu cel puţin 50 de răniţi!

8 februarie, adică mîine, e data la care se dispută finala Ghana - Cote d'Ivoire (21:00, Eurosport)

Nici o sancţiune!
Deşi Federaţia ghaneză a cerut sancţiuni exemplare, Confederaţia Africană a decis ca meciul pentru locul 3, Guineea Ecuatorială - RD Congo, să se dispute aşa cum a fost prevăzut. Astăzi, de la 18:00, pe acelaşi stadion din Malabo.

"Mi-a fost teamă pentru integritatea jucătorilor şi a suporterilor noştri. Parcă eram în mijlocul unui război" (Avram Grant, selecţioner Ghana)

"N-am mai trăit aşa ceva. Vreau să cer scuze Confederaţiei Africane şi lumii întregi în numele echipei" (Emilio Nsue, căpitan Guineea Ecuatorială)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.