Amicale

Show Denis Alibec » Astra a remizat cu Dinamo Kiev, 2-2, în ultimul amical al iernii

Articol de Justin Gafiuc  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Atacantul giurgiuvean a jucat doar 45 de minute, dar a reuşit o dublă în startul reprizei secunde şi a impresionat prin vigoare şi sîngele rece.

Chiar şi fără patru oameni de bază (Lung jr., Budescu, Bumba - la "naţională", Găman - accidentat), Astra a arătat ieri ca o trupă cu pedigree european în faţa lui Dinamo Kiev, care a folosit formaţia de bază. Ambele au bifat ultimul amical din pregătiri: pentru liderul din Ucraina urmează "dubla" din Europa League cu Guingamp, iar trupa lui Protasov e gata pentru disputa din Cupa Ligii cu Steaua.

Giurgiuvenii au blocat curajos ofensiva albilor în prima jumătate, cînd Buialski (7) a deschis scorul cu şansă, iar Fatai a ratat o ocazie monumentală. Românii au plusat după pauză la capitolul determinare, viteză şi luciditate. Şi omul care a rupt barierele va fi fost mofturosul Alibec.

Oportunist şi calm, Denis a reuşit o "dublă" chiar în startul mitanului secund, cînd a destructurat defensiva lui Rebrov. A punctat întîi cu un şut în cross, pe colţul lung (48), şi a recidivat apoi pe un contraatac, după ce a rămas singur cu Şovkovski (58). Kraveţ (60) a înscris şi el din careu pentru un 2-2 de moral în dreptul lui Enache&Comp.

Şi o primă revelaţie dintre transferuri: adus liber de contract, brazilianul Celio, ultima dată la Tavria Simferopol, a făcut o partidă aproape perfectă în centrul defensivei, lîngă Oros, şi se anunţă unul dintre numele de urmărit în sezonul de primăvară.

Astra - Dinamo Kiev 2-2
Au marcat: Alibec (48, 58) / Buialski (7), Kraveţ (60)

Astra: Arampatzis - L. Rus, Oros, Celio, J. Morais - Laban, Yahaya - G. Enache, Florescu, De Amorim - Fatai. Antrenor: Oleg Protasov. Au mai jucat: Takayuki, Alibec, Chiţu, Bassilekin, Gorupec, Al. Ioniţă II.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.