Rugby

Victorie de 5 puncte: Portugalia-România 10-37 în Rugby Europe Championship!

Articol de Marian Ursescu  —  sâmbătă, 07 februarie 2015

România a debutat cu un succes lejer la Lisabona şi a încasat şi punctul bonus ofensiv pentru cele patru eseuri reuşite

Succes fără emoţii pentru "stejari" azi, la Lisabona, în faţa selecţionatei "Os Lobos". Calafeteanu şi-a început numărul loviturilor de departajare în minutul 5 şi a dus scorul la 9-0 în minutul 16. Perioada bună în joc a "tricolorilor" a adus şi primul eseu al lui Robert Dascălu, în minutul 22, transformat de acelaşi Calafeteanu. La 16-0, lusitanii au reuşit şi ei să concretizeze o lovitură de pedeapsă. Căpitanul Macovei a mai culcat o dată balonul între buturile gazdelor, iar scorul s-a dus la 23-3.

Partea a doua s-a jucat în aceleaşi coordonate. Chiar dacă Portugalia a început bine, reuşind şi ea un eseu, România a atacat continuu, cu gîndul la punctul bonus ofensiv. Acesta a venit în minutul 67, cînd Apostol a marcat al patrulea eseu al "stejarilor", după ce Ionuţ Botezatu adusese şi el mai devreme alte cinci puncte pentru oaspeţi. S-a terminat 37-10, o victorie simplă, de cinci puncte, a echipei pregătite de galezul Lynn Howells, care încearcă noi formule de joc în vederea Cupei Mondiale din luna septembrie.

Sîmbăta viitoare, la Cluj-Napoca, România va juca împotriva Spaniei, în etapa a doua din Rugby Europe Championship, o întîlnire care se anunţă la fel de facilă pentru români.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.